Головна » 2011 » Ноябрь » 10 » Екологи Білорусі і Росії будуть облаштовувати витоки річок, що впадають в Західну Двіну і Дніпро
20:40
Екологи Білорусі і Росії будуть облаштовувати витоки річок, що впадають в Західну Двіну і Дніпро
 екологи, Росія, Білорусь, витоки, Зах. Двіна, Дніпро Екологи Білорусі і Росії пропонують облаштувати витоки річок, що впадають в Західну Двіну і Дніпро. Це рішення схвалено спільної білорусько-російської комісією з охорони і раціонального використання транскордонних водних об'єктів, яка завершила сьогодні свою роботу у Вітебську, передає кореспондент БЕЛТА.
  Для поліпшення екологічного стану транскордонних водних об'єктів басейнів річок Західна Двіна і Дніпро протягом найближчих років будуть проведені роботи з обстеження русел цих річок і визначення ступеня їх заростання та замулення. Спільна комісія також визначила основні напрямки науково-дослідницької діяльності та науково-прикладних робіт для поліпшення водогосподарської обстановки в басейнах Західної Двіни і Дніпра. Зокрема, ученим належить оцінити екологічний стан цих водних артерій і їх басейнів і визначити методи його поліпшення.
   Комісія зазначила, що весняна повінь і літні паводки 2011 року не надали негативного впливу на життєдіяльність населення та об'єкти економіки, розташовані на території басейнів Західної Двіни і Дніпра. Керівникам національних частин робочих груп по басейнах річок доручено здійснити підготовку до пропуску весняного водопілля та літніх паводків 2012 року.
  У наступному році екологи запланували провести семінари фахівців лабораторій, що здійснюють моніторинг якості води транскордонних водних об'єктів. Крім цього, на засіданні затверджено уточнені переліки транскордонних водотоків та транскордонних озер басейнів річок Західна Двіна і Дніпро.
  Наступне засідання спільної комісії пройде в 2012 році на території Російської Федерації.
Фото: Пазинич В.Г.
Джерело: http://ecoportal.su
Категорія: Проблеми екології | Переглядів: 2643 | Додав: wiktor | Теги: Західна Двіна, екологи, Білорусь, Росія, витоки, Дніпро, річки | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar