Головна » 2010 » Ноябрь » 28 » Екологічну обстановку - під контроль безпілотників
12:16
Екологічну обстановку - під контроль безпілотників
екомоніторинг, Росія, екомоніторинг, безпілотники, охорона природи        У російських служб екомоніторингу скоро з'являться орбітальні супутники, природоохоронний флот і безпілотні літальні апарати. Технічні нововведення дозволять ефективніше стежити за екологічною обстановкою в країні, що особливо важливо в умовах характерних для Росії великих відстаней.

Андрій Ісаєв, заступник начальника управління морського контролю Росприроднагляду, каже: «Не секрет, що початкове поява безпілотних літальних апаратів було продиктоване цілями військової розвідки для збору різноманітної інформації. Військові технології стали доступні великому колу інших відомств, що послужило поштовхом у розвитку безпілотної авіації та її широкого застосування в суто мирних цілях.

Сучасний безпілотний літальний апарат є найбільш перспективною складовою засобів дистанційного зондування та аерокосмічного моніторингу. Їх використання дозволяє при мінімальних витратах своєчасно реагувати на екстремальні ситуації в складних погодних умовах, важкодоступній місцевості ».

Спеціально розроблені російськими авіабудівниками конструкції безпілотних літаків і вертольотів будуть оснащені найсучаснішою апаратурою, в тому числі високоточними приладами ізраїльського та французького виробництва. Крім того, Росприроднагляд приступає до будівництва нового природоохоронного флоту з сучасними лабораторними комплексами. Наявність екологічних судів необхідно у всіх морях, але перш за все в тих, де багато транспортних маршрутів, тобто, за словами Андрія Ісаєва, в Чорному, Азовському, Балтійському, Каспійському, Баренцевому, Білому, Японському і Охотському морях.

Також у стратегії розвитку російського екомоніторингу - використання засобів дистанційного зондування Землі. До 2015 року в орбітальній угрупованню космічних апаратів, які можуть працювати в інтересах екологів, буде 20 супутників. А значить, фахівці зможуть спостерігати за ситуацією не тільки в Росії, але і за її межами практично безперервно.

Джерело: http://www.rgo.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1604 | Додав: wiktor | Теги: безпілотники, охорона природи, Росія, екомоніторинг | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar