Головна » 2010 » Май » 29 » Нагороди за чистоту
22:21
Нагороди за чистоту
  Премія «Туризм для майбутнього» (Tourism for Tomorrow Awards) за успішну роботу в галузі розвитку екотуризму була вручена вчора в чотирьох номінаціях на щорічній церемонії, організованої Міжнародною радою з подорожей і туризму (World Travel & Tourism Council), повідомляє Daily Telegraph. Як розповів Жан-Клод Бомгартен (Jean-Claude Baumgarten), президент Ради, премія «відзначає найбільші досягнення в області екологічного туризму у всіх видах бізнесу в будь-якому місці світу. Чотири нагороди встановлюють планку для подальших досягнень у цій галузі ».

Компанія Whale Watch Kaikoura, що отримала в минулому році премію за «Відповідальний туризм», виграла в номінації «Користь для суспільства» (Community Benefit) за участь у відновленні економіки острова Кайкаура, Нова Зеландія. Компанія була заснована в 1987 році, щоб створити робочі місця для тубільного населення. Ботсванскій туристичний комітет (Botswana Tourism Board) отримав приз у номінації «Управління туристичними напрямками» (Destination Stewardship) за розвиток туризму в дельті Окаванго, Ботсвана. На даний момент 34% дорослого населення в цьому регіоні працює в області екологічного туризму.

У номінації «Охорона природи» перемогла компанія «Emirates Hotels & Resorts» за створення першого заповідника в ОАЕ. І, нарешті, нагорода в останній номінації «Світовий туристичний бізнес» (Global Tourism Business) дісталася міжнародної мережі готелів Accor за її повагу до місцевих культур і навколишнього  середовища.

До речі, деякі вважають, що туристи повинні платити не тільки за чистий відпочинок, але і за підтримання екології. Президент Мальдів Мохаммед Нашид (Mohamed Nasheed) виступив з пропозицією ввести в країні спеціальний податок з туристів, кошти з якого будуть направлені на боротьбу зі зміною клімату. За його словами, глобальне потепління загрожує Мальдівам безпосередньо, тому що підвищення рівня світового океану може призвести до затоплення невеликих островів в Індійському океані.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1518 | Додав: wiktor | Теги: нагорода, премія, еколлогічно чистий туризм, охорона природи | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar