Головна » 2015 » Апрель » 15 » Військові США досліджують географію АЧС поблизу Європейського союзу
11:01
Військові США досліджують географію АЧС поблизу Європейського союзу

Військові структури США вивчають загрозу АЧС (африканської чуми свиней) в Україні, Казахстані, Вірменії та Грузії

Американські відомства розробили і профінансували заходи по боротьбі з АЧС на території цих країн. Ця ініціатива спрямована "на покращення розуміння екології та епідеміології африканської чуми свиней".

Місцевих фахівців навчать належної профілактики та контролю захворювання. Надалі американці планують створити регіональну "мережу знань і досвіду", яка запобіжить поширення вірусу.

Нагадуємо, що африканська чума свиней (лат. Pestis africana suum), яку ще називають "африканська лихоманка", "східно-африканська чума", "хвороба Монтгомері" - це висококонтагіозна вірусна хвороба свиней, що характеризується лихоманкою, ціанозом шкіри і обширними геморагіями у внутрішніх органах. Відноситься до списку A відповідно до Міжнародної класифікації заразних хвороб тварин. Для людини африканська чума свиней небезпеки не представляє.

Незважаючи на всі заходи щодо запобігання захворювання, з 2007 року АЧС почала поширюватися з території Грузії в Росію, Україну, Білорусь, а останнім часом - і в країни Європейського Союзу.

"Стрімке поширення вірусу АЧС по великій географічній території викликає тривогу і демонструє відсутність обізнаності про належні методи поводження з цим захворюванням", - зазначає ФАО.

Фото: https://www.volganet.ru/upload/iblock/47d/47d700ccc74072d09cba84942993bf7c.jpg
Джерело: http://www.apsny.ge/2015/mil/1428722406.php
Категорія: Сучасні дослідження | Переглядів: 1488 | Додав: wiktor | Теги: Грузія, США, Європейський союз, свині, ЄС, україна, ачс | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar