Головна » 2011 » Июнь » 6 » Глобальне потепління загрожує Україні напливом «кліматичних біженців»
08:27
Глобальне потепління загрожує Україні напливом «кліматичних біженців»
 Україна, Екологія, Глобальне потепління, біженці  Одним з наслідків глобального потепління може стати потік кліматичних біженців, які будуть направлятися в Україну, де наслідки зміни клімату не повинні бути настільки катастрофічні.
   По прогнозами експертів, це може викликати соціальну напругу, значне додаткове навантаження на економіку держави і, за відсутності належної міграційної політики , призведе до непередбачуваних наслідків, пише "Дзеркало тижня". Крім того, наслідками зміни клімату можуть стати занепад сільськогосподарського сектора і руйнування інфраструктури та житла, які в Україні не пристосовані до стихійних лих.
    Як пояснили фахівці, в Україні існують дві різні, але пов'язані між собою національні програми - для запобігання зміни клімату та національна програма з адаптації до зміни клімату. І якщо Україна не краще в світі просуває механізми Кіотського протоколу, то процес розробки національного плану заходів з адаптації до зміни клімату просувається вкрай повільно. Це пояснюється рядом причин, зокрема високим рівнем невизначеності наукових даних щодо темпів і масштабів розвитку глобального потепління, а також наслідками зміни клімату для життєдіяльності населення, галузей економіки та екосистем Україні.
Фото: segodnya.ua
Джерело: http://www.newsukraine.com.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1830 | Додав: wiktor | Теги: україна, глобальне потепління, екологія, біженці | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar