Головна » 2011 » Март » 9 » Названі найбільш екологічно-небезпечні регіони України
08:15
Названі найбільш екологічно-небезпечні регіони України
 екологія, Україна, регіон, небезпека, Чорнобиль, Калуш     Чорнобиль, Калуш і Солотвино, а також східні області є найбільш небезпечними регіонами Україні з точки зору екології. Про це заявив президент Інституту екологічної експертизи "Зелений стандарт" Олександр Прогнімак.

"В Україні вистачає об'єктів, які знаходяться в критичному стані і можуть викликати екологічну катастрофу. Це і Чорнобиль, це і Калуська проблема зі зміщенням грунту, це і Солотвино, де місто йде під землю. Можна сказати, що це весь схід України, де розташовані великі підприємства хімічної, металургійної, вугільної промисловості", - зазначив він.

За словами Олександра Прогнімака, Міністерство екології та природних ресурсів України фактично не здійснює ніяких дій до зміни ситуації в цих регіонах, оскільки його фінансування обмежене.

"Насправді, щоб що-небудь зробити, потрібно мати доступ до бюджету. Наскільки я знаю, фінансування Міністерства екології обмежене, у них нещодавно проходили масові скорочення. Напевно, потрібно спочатку збільшити фінансування, а потім з Міністерства вимагати", - сказав Прогнімак.

Екологічно небезпечним Калушем занепокоїлися в свій час навіть ООН і Євросоюз, однак коштів на ліквідацію небезпеки не знайшлося. На території Україні багато таких місць. Так нещодавно на території Дніпропетровської області екологи виявили місце, де рівень радіації часом вище, ніж у Чорнобилі, і перевищує максимально допустиму норму в сотні разів.
Фото: segodnya.ua
Джерело: http://geograf.com.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 6033 | Додав: wiktor | Теги: Чорнобиль, регіон, екологія, Небезпека, україна, Калуш | Рейтинг: 5.0/1
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 1
avatar
1 TaRaS_R • 21:15, 09.03.2011
о ця інформація корисна для мене happy
ComForm">
avatar