Головна » 2010 » Май » 10 » Інтернет без латиниці
17:35
Інтернет без латиниці
В Інтернеті з'явилися перші адреси, які не використовують латинські літери, що дозволило мільярдам китайців, тайців, тамілів і арабів гуляти по інтернету виключно за допомогою рідної мови, повідомляє Daily Telegraph. Єгипет, Саудівська Аравія та ОАЕ стали вчора першими країнами, що зареєстрували національні доменні ім'я на зразок. "UA", що записані арабськими літерами.

Вже понад 20 країн запросили дозвіл на використання міжнародних доменів у Інтернет-корпорації з присвоєння імен і номерів (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers). Для того, щоб це стало можливим, треба було кілька років роботи. Хоча в деяких країнах і були придумані способи, що дозволяють вводити весь веб-адресу національної писемністю, шрифти працювали не на всіх комп'ютерах. Як розповідав «Навколо Світу», ICANN оголосила про тести системи багатомовних доменних імен (International Domain Names) ще на початку 2006 року. Однак налагодження системи зайняло декілька років. І лише наприкінці жовтня 2009 року представники ICANN під час конференції в Сеулі, Південна Корея, оголосили, що користувачі всіх країн світу зможуть створювати адреси сайтів повністю на своїй мові. Раніше ця опція була неможливою.

Прихильники нововведення вважають, що воно дозволить мережі Інтернет стати воістину загальною і позбавить людей, які не знають латинського алфавіту, від великої кількості складнощів. У той же час, противники ідеї побоюються, що це зменшить популярність багатьох сайтів, оскільки не всі пошуковики і далеко не всі комп'ютери зможуть шукати і читати інформацію, подану таким чином. Це в підсумку може призвести до створення своєрідних гетто в Інтернеті. Крім того, багато експертів вважають, що дозвіл на використання в інтернет-адресах алфавітів, відмінних від латиниці, призведе до збільшення кількості комп'ютерних злочинців.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1741 | Додав: wiktor | Теги: домен, інтернет, латиниця | Рейтинг: 5.0/1
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 2
avatar
2 wiktor • 16:56, 12.05.2010
Виправлено.Дякую за допомогу. cool
avatar
1 Сергій • 15:12, 12.05.2010
У вас в останньому реченні помилка: зюілбшення
ComForm">
avatar