Головна » 2011 » Март » 4 » Україна отримала національний домен
08:57
Україна отримала національний домен
інтерент, Україна, домен, укр, національний домен   Міжнародна корпорація з імен та адрес в Інтернеті ICANN прийняла рішення про виділення Україні національного домену .укр, повідомили в прес-службі КМУ.

"Отримання національного домену України - подія світового масштабу в Інтернет-співтоваристві", - вважає голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформації України Володимир Семиноженко.

За його словами, подібне рішення є важливим кроком на шляху побудови в Україні інформаційного суспільства - відтепер інформаційні ресурси стануть доступнішими, оскільки можна користуватися українською мовою. "Це означає, що в українському суспільстві поступово знижуватися цифрову нерівність", - сказав він.

Семиноженко повідомив, що перехід на національний домен вимагає відповідної підготовки технічної інфраструктури. "Ця робота буде вестися в рамках Координаційної ради Українського мережевого інформаційного центру, який створено в 2003 році і є прикладом ефективної співпраці держави, громадськості та Інтернет-спільноти", - додав він.

У минулому році в коло країн, які отримали національні домени, вже приєдналася Росія. Отже, запровадження національних доменів стає загальною тенденцією.

Фото: www.focus.ua
Джерело: http://www.segodnya.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1446 | Додав: wiktor | Теги: національний домен, інтерент, укр, україна, домен | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar