Головна » 2015 » Октябрь » 8 » Ядро Землі повністю замерзне через мільярд років
14:39
Ядро Землі повністю замерзне через мільярд років

Вчені з Великої Британії змогли виявити той факт, що ядро ​​нашої планети Земля в даний час володіє більш низькою швидкістю остигання, ніж до цього припускали вчені. Спираючись на нову інформацію, планета Земля може прожити ще приблизно мільярд років.

Дослідники з Англії визначили, що нинішня швидкість охолодження ядра Землі в кілька разів менша, ніж до цього встановлювали вчені. До цього фахівці вважали, що земне ядро ​​володіє рідким агрегатним станом. У даній фазі речовини було більш сильне охолодження основи Землі.

Але зараз вчені змогли встановити, що ядро має сферичну будову. Іншими словами, внутрішній шар має основу з металів, і він оточений  сумішшю з розплавленого заліза, а також інших легких металів.

Фахівці вивчили процес перетворення ядра нашої планети і змогли встановити, що приблизно один мільярд років тому сталося зародження твердого стану основи Землі всередині. Як вважають дослідники, якщо спиратися на отримані дані сьогодні, то Земля зможе прожити ще приблизно кілька мільярдів років.

Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://planet-today.ru/novosti/nauka/item/22318-uchjonye-yadro-zemli-polnostyu-zamjorznet-cherez-milliard-let
Категорія: Сучасні дослідження | Переглядів: 4895 | Додав: wiktor | Теги: ядро, мільярд років, замерзнути, остигання, Земля | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar