Головна » 2010 » Декабрь » 16 » Крижаний маяк
21:06
Крижаний маяк
www.vokrugsveta.ru      
маяк, США, Огайо, озеро, лід       Маяк в американському штаті Огайо перетворився на крижану скульптуру після того, як на нього розпорошили воду з озера, повідомляє BBC News. Тепер відома будова повністю покрито льодом і зовсім змінилося, так що дізнатися його практично неможливо. У південній частині США поширилася несподівано холодна погода, температура опускається значно нижче звичайної.

Нагадаємо, що тиждень тому в московському парку «Сокільники» відбулося офіційне відкриття Музею льоду. Проект музею був створений і втілений в життя творчою групою Art Bliss. Перші відвідувачі змогли побувати в музеї вже 1 грудня і навіть стати свідками створення частини експонатів в експозиції. Причому подібна можливість збережеться до 20 грудня, оскільки найближчі 11 днів майстри будуть створювати експозицію «Північний полюс», частиною якої стануть крижаної чум, п'ятиметровий мамонт, пінгвіни і крижаний лабіринт. Над створенням експозиції крім російських майстрів працювали фахівці з Болгарії та Бельгії. Температура в музеї взимку і влітку -10 градусів. У загальній складності музей займає 1,5 кв. км, з них виставкова частина - 500 кв. м. Для створення тільки першої експозиції знадобилося 800 тонн льоду та 200 тонн снігу.

А в минулому році математикам з університету Вісконсіна (University of Wisconsin) та Каліфорнійського університету в Девісі (University of California, Davis), США, вдалося розробити комп'ютерну програму, яка описує структуру сніжинок. Розробка теоретичної моделі та попередні розрахунки зайняли у вчених чотири роки. Модель, яку запропонували математики, настільки складна, що на розрахунок структури однієї сніжинки у комп'ютера йде цілий робочий день. Передбачається, що нова програма допоможе метеорологам передбачати, як форма сніжинок впливає на кількість опадів, які в підсумку досягають поверхні Землі.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1934 | Додав: wiktor | Теги: озеро, США, лід, маяк, Огайо | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar