Головна » 2011 » Июнь » 30 » Африка втрачає слонів
10:08
Африка втрачає слонів
Африка, слон, популяція, зменшення  За останні сорок років у західній та центральній частині африканських саван кількість слонів зменшилася вдвічі.
  За оцінкою зоологів з Оксфордського університету (Великобританія), в Суду-сахеліанському районі (а це 20% Африканського континенту) залишилося всього 7750 слонів. Це рівно вполовину менше того, що було в 1970-х.
  Половина з 23 вивчених популяцій складається менш ніж з 200 слонів. Шанси цих популяцій на виживання украй малі. Що цікаво, дослідження проводилося на захищених, заповідних територіях, а це означає, що в неохоронюваних районах ситуація може бути ще гірше.
  Основними факторами, що викликали скорочення поголів'я слонів, вчені називають зменшення кількості опадів і загострення конкуренції тварин і людини за землю і водні ресурси, які так зручно використовувати для сільського господарства. Війни і нелегальна торгівля слоновою кісткою також сприяли вимирання тварин.
  Зникнення частини слонячих популяцій негативно позначиться на багатьох видах фауни, які залежать від ареалів цих гігантських травоїдних (слони об'їдають і проріджують чагарники і поширюють насіння). Допомогти залишилися здатні вісім нових захисних коридорів, як рекомендують оксфордські зоологи. Ці коридори повинні з'єднати основні популяції слонів, тому організувати їх треба якомога швидше. Вчені також радять залучати приватний сектор до реалізації ініціатив із захисту навколишнього середовища і направляти місцевим громадам більше грошей, зароблених на дикій природі. Таким чином можна буде убезпечити майбутнє слонів у північних саванах Африки.

Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://science.compulenta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1646 | Додав: wiktor | Теги: слон, популяція, Зменшення, африка | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar