Головна » 2010 » Июль » 21 » У Бразилії жили слони
11:11
У Бразилії жили слони
знахідка, слон, Бразилія, Амазонка    Група вчених на чолі з Маріо Коссуолом (Mario Cozzuol), Бразилія, встановила, що зуб, знайдений в джунглях Амазонки, належав слону, повідомляє AFP. Таким чином знайдено доказ присутності цих товстошкірих тварин в Південній Америці 45 тис. років тому.

«Тільки у слонів і капібарі (великі гризуни) є зуби з такою шаруватою структурою, однак зуби капібарі не довше 5 см, тоді як довжина викопного зуба - 12 см», - розповів палеонтолог Маріо Коссуол. Зуб був знайдений ще в 90-х, проте особливості його структури були помічені тільки зараз. Як розповів фахівець з федерального університету Мінас Жерайс (Federal University of Minas Gerais), Бразилія, попередні знахідки показували, що слони дійшли до Коста-Ріки у Центральній Америці, проте не заходили далі на південь.

Треба зауважити, що останні роки Бразилія виділялася дивовижними знахідками самого різного толку. Наприклад, пару років тому робітники, що стежать за термітами в бразильському монастирі, виявили в одній з його стін дві двохсотрічні «мумії» черниць. Римський католицький монастир Луз (Roman Catholic Mosteiro da Luz, Монастир світла) у Сан-Паулу був заснований в 1774 році першим бразильським святим Антоніо Гальван.

Муміфіковані останки були знайдені в стіні монастирського кладовища, коли робочі зламали її, вичищаючи звідти термітник. За словами настоятеля монастиря, Вірменія Родрігеса Ногейра (Armenio Rodrigues Nogueira), відкриття стало для всіх великим сюрпризом. Одна з мумій являє собою повністю збереглося тіло черниці з руками складеними для молитви. Цілими виявилися її шкіра, і взуття. На її плечі спочивала голова другий черниці, останки якої збереглися лише частково.

А в тому ж році трохи пізніше в бразильській сельві вздовж річки Енвіра (Envira) було помічено й сфотографовано з повітря невідоме місцевій владі плем'я індіанців. На фотознімках, зроблених з вертольота, видно шість очеретяних хатин, обширні ділянки обробленій землі і самі індіанці, целящіеся в повітря з луків. Видно, що їх тіла пофарбовані в яскраво-червоний колір. Це плем'я, що живе в непрохідних лісах на кордоні Бразилії та Перу, - одне з багатьох не зачеплених цивілізацією спільнот на території Південної Америки.

Всього у світі налічує більше 100 таких груп, велика частина яких знаходиться в цих двох країнах, повідомляє міжнародна організація «Виживання» (Survival International). Племена, що зберігають первісний уклад, стикаються з масою проблем при контакті з сучасною цивілізацією: їм загрожує виселення з споконвічних територій, безкарне фізичне знищення і смерть від незнайомих їм хвороб

Повертаючись до археології, в минулому році група дослідників з Федерального університету Ріо-де-Жанейро (Federal University of Rio de Janeiro) виявила в Бразилії скам'янілі останки крокодила, схожого з великим броненосцем, що мешкали в районі сучасного Сан-Паулу 90 млн років тому. Раніше жодних слідів такого крокодила в цьому районі не знаходили. Крокодил під назвою «Armadillosuchus» важить 120 кг. Серед рис, які ріднять його з броненосцем, можна назвати кістяні пластинки на шиї і спині хижака. За словами дослідників, той факт, що крокодил був виявлений в цьому регіоні, особливо цікавий з-за того, що спростовує теорію, згідно з якою крокодили живуть лише в жаркому і вологому кліматі, оскільки під час крейдового періоду, коли жив цей крокодил, погода у цьому місці була дуже спекотна і посушлива.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2956 | Додав: wiktor | Теги: Бразилія, знахідка, амазонка, слон | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar