Головна » 2010 » Август » 27 » Тигреня у валізі
20:27
Тигреня у валізі
тигреня, контрабанда, Таїланд, охорона природи    Громадянка Таїланду, що летіла в Іран, намагалася провезти в своєму багажі тигреня, проте її велика сумка викликала труднощі при проходженні митного контролю, повідомляє BBC News.

При аналізі багажу співробітники аеропорту побачили якийсь дивний об'єкт, занадто схожий на дану тварину. Були викликані співробітники служби дикої природи, які виявили накачаного седативами дитинча тигра. Зараз тигреня знаходиться під наглядом відділу національних парків, дикої природи та захисту рослин (Department of national parks, wildlife and plant conservation). Фахівці намагаються з'ясувати, чи був цей тигр диким або вирощеним у зоопарку.

«Ми дякуємо всім агентствам, які сприяли припиненню спроби контрабанди тварин. Якщо люди намагаються провести тварин у багажі, то вони зазвичай думають, що можна легко вислизнути від відповідальності за свої дії і не бояться стягнень. Тільки жорсткий тиск на них і серйозні штрафи можуть це змінити », - прокоментував ситуацію Кріс Шеферд (Chris Shepherd), регіональний керівник по боротьбі з контрабандою в Південно-Східній Азії.

Нелегальне ввезення і вивіз тварин є досить часто скоює злочин. Нагадаємо, що в 2009 році в аеропорту Ріо-де-Жанейро, Бразилія, був затриманий британський підданий, який намагався вивезти в багажі тисячу живих павуків. Кожен павук був упакований в окрему коробочку, ємності з членистоногими знаходилися в двох валізах. Дивний вантаж був виявлений, коли валізи просвітили рентгеном перед навантаженням в літак. Ім'я чоловіки не повідомляється. Влада говорить, що йому загрожує штраф у розмірі £ 1,5 млн за спробу нелегального вивозу тварин. Павуки були конфісковані і відправлені в бразильське агентство із захисту навколишнього середовища для вивчення.

Нелегальний вивіз тварин вважається в Бразилії серйозним злочином і влада регулярно заарештовують таких правопорушників. Найчастіше поліцейські виявляють в багажі авіапасажирів ящірок, птахів, павуків, жуків і всілякі види комах.

«Навколо Світу» розповідав, що в 2007 році європейські спостерігачі, які контролюють кордон Сектора Газа, Палестина, з Єгиптом, затримали жінку з Палестини, яка намагалася ввезти в палестинський анклав трьох крокодилів. Рептилій палестинка ховала під національним одягом, заклеївши їм пасти скотчем, щоб ті не змогли її покусати. Поліцейські припустили, що крокодили призначалися для місцевого зоопарку. Це не перший випадок контрабанди екзотичних тварин у сектор Газа. Раніше були спроби провезти через кордон кроликів рідкісної породи, птахів і навіть тигра.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 5243 | Додав: wiktor | Теги: контрабанда, Таїланд, тигреня, охорона природи | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar