Головна » 2011 » Апрель » 29 » Населення Європи стрімко старішає
20:57
Населення Європи стрімко старішає
населення, Європа, демографічна ситуація, Євростат     Про це свідчать останні дані Євростату. Середній вік жінок, які народжують складає 29,7 років. Самі молоді мами ЄС живуть у Болгарії - 26,6 років і Румунії - 26,9 років.
    Найвищий рівень народжуваності в ЄС демонструє Ірландія - 2,07 дітей, що припадають на одну жінку.
    Середній показник по ЄС - 1,6 дітей на одну жінку.
  Найбільш низька народжуваність спостерігається в Латвії та Угорщини.
   З кожним роком тривалість життя європейців збільшується на два-три місяці, що на тлі низької народжуваності веде до прискореного старіння європейського суспільства.
      Представляючи нову доповідь на неофіційній зустрічі міністрів з питань демографії та сімейної політики в Будапешті, комісар ЄС з питань зайнятості, соціальних справ та інтеграції, Ласло Андор сказав:
    «Очікувана тривалість життя збільшується, а робоча сила Європи скорочується, а в деяких державах-членах, це відбувається дуже швидко. Ми повинні адаптувати нашу політику щодо сприяння поєднанню роботи та батьківства, і ми повинні розробити політику заохочення європейців залишатися активними якомога довше ».
   Як повідомляється в доповіді, зростання населення Європи як і раніше «підживлюється» головним чином за рахунок імміграції.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://www.rgo.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2902 | Додав: wiktor | Теги: демографічна ситуація, Європа, Євростат, Населення | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar