Головна » 2010 » Июль » 16 » Європу захопила негода
20:04
Європу захопила негода
погода, Європа, горози, спека    Небувала спека в Європі змінилася дощами, відзначає НТВ. Потужний циклон вдарив по північній частині континенту. У зоні потужного урагану виявилися Голландія, Люксембург, Бельгія та Німеччина, там зруйновані будинки, дороги, є жертви.

Найбільш постраждалими вважаються Бельгія та Німеччина. У Бельгії третину території по коліно у воді, затопленими опинилися десятки містечок. А в Брюсселі вода піднялася настільки, що поліція була змушена закрити автомобільні тунелі. Затоплено також дороги, що ведуть з міста на північ. Поранення через стихію отримали 13 чоловік по всій країні.

У Німеччині ураган забрав життя двох людей, які не встигли сховатися в укриття. Найбільшим руйнувань зазнав популярний у відпускників і туристів регіон - узбережжя Північного моря, там повністю розгромлені пляжі, готелі, вуличні кафе і кемпінги.

Тим часом, на місто Дербент, Дагестан, після 40-градусної спеки обрушилися потужні зливи, повідомляє НТВ. Найбільше від них постраждала Нарин-Кала - одна з найдавніших фортець в Росії, яка є ще й однією з головних визначних пам'яток Дербента. Цієї фортеці вже півтори тисячі років. Потоки дощової води виламували величезні камені з кладки біля основи стін і розносили їх по вулицях, кидаючи в автомобілі і вдома. Крім того, вода розвернули дороги на схилах біля фортеці, в багатьох місцях змив асфальт.

До речі, ураган розбушувався 10 липня і в Києві, Україна. Шквальний вітер поламав безліч дерев і білбордів, зірвав дахи, пошкодив газопровід і мало не розвалив дерев'яну церкву на Борщагівці. Основний удар прийняли на себе Солом'янський та Печерський райони, а також Жуляни. Всього в столиці України впали 67 дерев, які пошкодили сім автомобілів. Семеро людей отримали травми.

«Навколо Світу» розповідав, що від негоди зараз страждають також Китай і Філіппіни. У КНР вже декілька днів не припиняються сильні зливи. У гірських населених пунктах країни зсуви вбили 17 людей, ще 44 людини зникли безвісти після злив в іншому регіоні країни. Більше інших постраждав місто Сяохе (Xiaohe), провінція Юньнань (Yunnan), там під обвалами загинули четверо, поранено 38, рятувальники шукають ще 42 людини. У сусідній провінції Сичуань (Sichuan), в селі Яньдай (Yandai), померли семеро, один вважається зниклим без вісті. А в селі Сима (Sima) рятувальники виявили тіла шести загиблих, ведуться пошуки одного зниклого.

А на Філіппіни днями обрушився перший в 2010 році тайфун. Жертвами тайфуну «Консон» (Conson) стали 22 людини. Мільйони жителів країни залишилися без електрики, багатьом будівлям в провінції Кесон на північному сході країни завдано значної шкоди. Зараз тайфун Conson перетинає Південно-Китайське море, китайських берегів він досягне до кінця поточного тижня.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2160 | Додав: wiktor | Теги: погода, горози, Європа, спека | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar