Головна » 2011 » Октябрь » 27 » Сформовано природно-екологічний каркас Луганщини
10:49
Сформовано природно-екологічний каркас Луганщини
 екологічний каркас, екомережа, Луганська область, засідання, ПЗФ  25 жовтня 2011 року, на нараді Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Луганській області, присвяченій питанню розвитку природно-заповідного фонду та формування екологічної мережі Луганщини, обговорені результати багаторічної практики створення завершеної системи територіального підтримання екологічного балансу.
  Для досягнення поставленої цілі проведено комплексний аналіз стану екомережі, особливо цінних природних територій, розроблено принципи їх розвитку, визначені перспективи використання рекреаційного потенціалу.
  Найбільша робота проведена у Біловодському, Кремінському, Сватівському, Попаснянському, Лутугинському, Міловському, Марківському і Краснодонському районах. Зокрема, у Біловодському та Антрацитівському районах деталізовано схеми екологічної мережі, у Сватівському та Попаснянському районах – програми готові до затвердження.
   З метою охорони та збереження цінних природних територій за 2010 та минулий період 2011 року створено 17 нових заповідних об’єктів, площа заповідного фонду зросла більш ніж на 6,5 тис. га. За кошти обласного екологічного фонду розробляється ще 11 нових проектів створення ПЗФ площею понад 2 тис. га. До Мінприроди передано на затвердження документи на створення 11 заповідних територій загальнодержавного значення площею до 3 тис. га.
  За підсумками наради територіальною Координаційною радою з питань формування національної екомережі в Луганській області акцентовано увагу на пошуках альтернативних напрямів природокористування, посилення контролю для недопущення порушення природно-заповідних територіях, забезпечення достатньої бюджетної підтримки природоохоронної сфери, досягнення відповідних планових показників заповідності районів згідно Регіональної цільової програми розвитку екологічної мережі Луганської області  на 2010-2020 роки.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://www.menr.gov.ua
Категорія: В Україні | Переглядів: 3770 | Додав: wiktor | Теги: екомережа, ПЗФ, Засідання, Луганська область, екологічний каркас | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar