-->Головна » 2011 » Октябрь » 27

Таїланд готовий задіяти 50 тис солдатів для евакуації населення

 повінь, Таїланд, Бангкок, стихія   Міноборони Таїланду підготувало понад 50 тисяч військовослужбовців, 1 тисячу човнів і стільки ж вантажівок-всюдиходів для евакуації жителів Бангкока на той випадок, якщо найсильніша за 50 років повінь затопить більшість районів міста, заявив на прес-брифінгу в четвер прес-секретар мініст ... Читати далі»

Споживання води зростає швидше, ніж населення

 вода, водні ресурси, населення, інститут світових ресурсів  Роль, яку в двадцятому столітті грала нафта, у столітті двадцять першого перейде до води.
  Кірсті Дженкинсон з Інституту світових ресурсів (США) і її колеги підрахували, що в минулому сторіччі використання води зростало в два з гаком рази швидше, ніж населення. ... Читати далі»

Число жертв землетрусу в Туреччині перевищило 500 осіб

 землетрус, провінція, Ван, Туреччина, жертви  Число жертв землетрусу в провінції Ван на південному сході Туреччини перевищило 500 чоловік, склавши, за даними на ранок четверга, 523 людей, повідомляє турецька державна телекомпанія TRT.
   Землетрус магнітудою 7,2 стався в провінції Ван 23 жовтня. Місцеві сейсмологи в то ... Читати далі»

Сформовано природно-екологічний каркас Луганщини

 екологічний каркас, екомережа, Луганська область, засідання, ПЗФ  25 жовтня 2011 року, на нараді Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Луганській області, присвяченій питанню розвитку природно-заповідного фонду та формування екологічної мережі Луганщини, обговорені результати багаторічної практики створе ... Читати далі»

27.10.2011

На США насувається лавина японського сміття, змитого березневим цунамі

 сміття, цунамі, Японія, США, Тихий океан  Вчені простежили траєкторію руху мільйонів тонн сміття і уламків, які опинилися в Тихому океані після цунамі в Японії 11 березня. За прогнозами, вже через два роки сміттєва лавина досягне Гаваїв, а через три - західного узбережжя США, пише The Daily Mail.
 Дослідження провели вче ... Читати далі»

ООН: 7-мільярдний житель Землі народиться 31 жовтня

 ООН, населення, 7 млрд, 31 жовтня  В останній день жовтня народиться 7-мільярдний житель Землі. Відповідні підрахунки оприлюднила у своєму звіті ООН.
  Також, згідно зі звітом Фонду народонаселення ООН, до 2100 року населення планети зросте до 10 мільярдів людей. Водночас в ООН наголошують, що поступове зростання к ... Читати далі»

Представники Мінприроди взяли участь у 10-ій Конференції Сторін Конвенції ООН про боротьбу з опустелюванням

 Мінприроди, Україна, ООН, опустелювання, Чангвон   З 10 по 21 жовтня 2011 року у м. Чангвон, Республіка Корея відбулася 10 та Конференція Сторін Конвенції ООН про боротьбу з опустелюванням. Для участі у Конференції, роботі її допоміжних органів та пов’язаних з нею подій було зареєстровано близько 6300 учасників.
  У рамках Конференц ... Читати далі»

27.10.2011

Мінусова температура зареєстрована в низці Мексиканських штатів

 мороз, температура, Мексика, холод, штат  Рідкісне явище для цієї пори року - температура, що опустилася нижче нуля градусів, - було зазначено в середу в кількох штатах Мексики, незвичній до таких "капризам" погоди ".
  За даними національної комісії з водних ресурсів, в центральному штаті Ідальго минулої ночі темп ... Читати далі»