Головна » 2011 » Август » 7 » Shell дозволили нафтовидобуток в морі Бофорта
11:03
Shell дозволили нафтовидобуток в морі Бофорта
 нафта, нафтовидобуток, Shell, море Бофорта, дозвіл, екологія   Американські екологи і відставний адмірал, який керував очищенням Мексиканської затоки від нафти, що розлилася, попереджають: США не впораються з наслідками можливої ​катастрофи в Арктиці.
   Британсько-голландська нафтова корпорація Shell отримала від влади США дозвіл на буріння чотирьох пробних свердловин на шельфі в морі Бофорта. Буріння почнеться в липні 2012-го; рішення Бюро з управління океанічними енергетичними ресурсами (BOEMRE) вже викликало бурю протесту в екологів. Глава відомства Майкл Бромвіч заявив, що його організація «грунтує свої рішення на кращій наукової інформації» (дослівно), додавши, що BOEMRE стежитиме, щоб діяльність Shell була «безпечної та екологічно відповідальною».
   Як стверджують екологи, які представляють Центр біологічного різноманіття, клуб «Сьєрра» і Аляскінський лігу дикої природи, влада суперечать самим собі, а точніше - тому, що вони говорили в 2010 році після катастрофи на платформі British Petroleum в Мексиканській затоці. Захисники природи ставлять під сумнів здатність Shell забезпечити безпеку видобутку і особливо - ліквідувати наслідки можливого розливу нафти.
  На початку 2011 року схожі побоювання висловлював адмірал Берегової охорони Тад Аллен, який в 2010-му керував операцією з очищення Мексиканської затоки, а потім пішов у відставку. Адмірал заявляв, що США не здатні впоратися з великою катастрофою на нафтових родовищах в море Бофорта через погоду, непередбачуваного обмерзання, а найголовніше - через відсутність інфраструктури. Найближча база Берегової охорони знаходиться в сотнях кілометрів від місця, де Shell буде бурити.
  Щоб зняти всі перепони на шляху до руйнування тендітної арктичної екосистеми, і так розхитаною глобальним потеплінням, Shell потрібно затвердити рішення в Управлінні по захисту навколишнього середовища, Службі по рибі і живій природі і Національну службу з рибальства. Втім, навряд чи ці відомства зможуть протистояти Shell: розробку нових нафтових родовищ на Алясці дозволив президент, наляканий високими цінами на бензин.
  Екологам залишається тільки «мислити позитивно». Приміром, сподіватися, що Shell приварити до бурильних вишок на рівні води платформи для відпочинку білих ведмедів, які в масовому порядку тонуть у морі Бофорта, будучи вимушеними влаштовувати рекордні - на багато сотень кілометрів - запливи ...
  Підготовлено за матеріалами Франс Прес.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://science.compulenta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2880 | Додав: wiktor | Теги: екологія, Дозвіл, нафта, море Бофорта, shell, нафтовидобуток | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar