Головна » 2010 » Май » 29 » Витік нафти нарешті зупинено
17:14
Витік нафти нарешті зупинено
  Президент США Барак Обама (Barack Obama) схвалив те, як його уряд вирішував проблему витоку нафти в Мексиканській затоці, повідомляє BBC News. Сталося це вже після того, як стали відомі результати опитування населення країни: 60% американців залишилися незадоволені реакцією влади на інцидент.

Крім того, президент оприлюднив низку заходів з усунення наслідків катастрофи, включаючи піврічну заборону на розвідку нових нафтових родовищ в Мексиканській затоці. Під цю заборону підпадають 33, що будуються в регіоні океанічні нафтовидобувні платформи.

Обама також підтвердив, що британській нафтогазової компанії BP вдалося нарешті зупинити витік нафти. У результаті операції Top Kill пошкоджену свердловину зацементували спеціальним розчином, так що розлив «чорного золота» припинився. Втім, поки неясно, чи вистачить часу для герметизації гирла свердловини. Представники BP вважають, що говорити про успішний результат операції поки рано, зазначає РБК.

Екологічна обстановка в Мексиканській затоці зараз загострена до краю, повідомляє Associated Press. За новими підрахунками комісії з американських експертів, як мінімум 12 тис. барелів (504 тис. галонів) сирої нафти виливалося в затоку щодня. Інша команда фахівців стверджує, що показник складає близько 798 тис. галонів на день, а третя вважає, що цифра наближається до мільйона галонів. BP надавала зовсім інші дані: у воду випливало по 210 тис. галонів нафти на день.

Нагадаємо, що витік нафти стався в результаті пожежі на нафтовій платформі Deepwater Horizon в Мексиканській затоці, що розташовувалася в 50 милях від берегів Луїзіани. BP володіла буровою платформою на правах оренди. Пожежа почалася після вибуху. З палаючої платформи були врятовані 115 чоловік, 11 зникли без вісті. 22 квітня конструкція затонула.

На початку травня фахівці BP опустили на глибину 1520 м за допомогою підйомного крана та спеціальної підводного човна на дистанційному управлінні 100-тонну конструкцію з бетону і сталі. Однак зупинити витік це не допомогло. Після цього компанія встановила над свердловиною купол меншого розміру, з нього нафту відкачували в танкер.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 3303 | Додав: wiktor | Теги: екологічна катастрофа, аварія, нафта, Мексиканська затока | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar