Головна » 2011 » Апрель » 4 » У Південній Атлантиці від нафтової плями рятують 150 тисяч пінгвінів
09:48
У Південній Атлантиці від нафтової плями рятують 150 тисяч пінгвінів
Південна Атлантика, пінгвін, корабельна аварія, розлив нафти, порятунок    Масштабна операція з порятунку десятків тисяч пінгвінів від розлитого в результаті корабельної аварії палива проводиться в південній Атлантиці.

"За даними місцевої влади вже загинуло, щонайменше, 300 пінгвінів", - повідомляє американський телеканал Сі-Ен-Ен. У рятувальній операції беруть участь місцеві влади і добровольці.

Рятувальна операція почалася 16 березня, коли зареєстроване на Мальті судно сіло на мілину в 1,5 тис. миль на захід від Кейптауна поблизу островів архіпелагу Трістан-да-Кунья, після чого його корпус розділився на дві частини. Корабель прямував з бразильського портового міста Сантос в Сінгапур і перевозив на своєму борту 60 тис. тонн соєвих бобів і 1,5 тис. тонн важкого палива.

З борту затонулого судна було врятовано 22 моряки. Розлилося нафтова пляма оточило ланцюг островів і може, за словами місцевої влади, привести до екологічної катастрофи. За даними Міжнародного союзу охорони природи, на островах мешкає близько 150 тис. пінгвінів, що становить 40% від чисельності всіх тварин даного виду.

Нагадаємо, в липні 2010 року повідомлялося, що на пляжах Бразильського штату Сан-Паулу було виявлено 500 мертвих пінгвінів.
Фото: newslab.ru
Джерело: http://korrespondent.net
Категорія: Інші новини | Переглядів: 5135 | Додав: wiktor | Теги: пінгвін, Порятунок, розлив нафти, Південна Атлантика, корабельна аварія | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar