Головна » 2010 » Август » 22 » У Новій Зеландії близько 60 чорних дельфінів викинулися на берег
20:44
У Новій Зеландії близько 60 чорних дельфінів викинулися на берег
Нова Зеландія, чорні дельфіни, гринди, порятунок   Велика зграя гринд, інакше званих чорними дельфінами, викинулася на пляж Північного острова Нової Зеландії, загинули 58 ссавців. Про це повідомляє в п'ятницю, 20 серпня, AP.
   Вчені не можуть пояснити, що змусило дельфінів викинутися на берег, враховуючи, що гринди полюбляють відкрите море і лише зрідка зустрічаються біля узбережжя.
   Група новозеландських волонтерів розпочала роботу з порятунку 15  живих дельфінів, які не можуть вийти з мілководдя.
   Зграя викинулася на берег у районі міста Каїтана ще вночі, і багато гринд загинули ще до того як їх виявили люди, сказала представник департаменту охорони природних ресурсів Керолін Сміт. ,, Ті, що залишилися в живих гринди знесилені і знаходяться в "досить поганому стані". З кожним дельфіном, вага яких досягає 1,5 тисяч кілограм, знаходяться по п'ять чоловік, сказала Кімберлі Манкастер - голова групи з охорони китів Project Jonah.
    У районі Каїтана йде сильний дощ, що супроводжується вітром, що оберігає шкіру ссавців від сонячних променів, проте неспокійна погода викликає утруднення для проведення рятувальної операції.
    Відзначимо, що в Новій Зеландії не рідко кити або дельфіни викидаються на берег. В основному це відбувається в літні місяці, коли зграї ссавців мігрують в Антарктичні води або повертаються від туди повз узбережжя Нової Зеландії.
   Так, в грудні минулого року 125 китів-гринд загинули в Новій Зеландії, викинувшись на берег. Ще 43 вдалося врятувати завдяки зусиллям
туристів відпочиваючих на узбережжі  і рятувальників.

***

Гринда або чорні дельфіни - морські ссавці з китоподібних. Тіло гринди, що досягає в довжину 8,5 метра, цілком заповнено в чорний колір за винятком білої плями під підборіддям у формі якоря, звідси й друга назва цих тварин. Вага гринди складає в середньому 800 кілограмів, однак зустрічаються і екземпляри з вагою більше двох тонн.

Різні види гринд мешкають практично по всьому світу: як в теплих тропічних морях, так і біля берегів Північної Європи.

Джерело: http://korrespondent.net
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1598 | Додав: wiktor | Теги: чорні дельфіни, гринди, Порятунок, Нова Зеландія | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar