Головна » 2012 » Июнь » 29 » Зайва вага людей ставить під загрозу життя всієї планети
10:49
Зайва вага людей ставить під загрозу життя всієї планети
Американці товстіють    Сумарна вага всього дорослого населення на нашій планеті складає майже 290 млн. тонн, з яких 3,5 млн. обумовлені зайвою вагою, а 15 млн. - на ожиріння, і всі ці зайві кілограми треба чимось годувати.
   На сьогоднішній день чисельність населення на Землі перевалила за 7 мільярдів, і всім їм потрібна їжа. Однак на потреби популяції в енергії впливає не тільки її чисельність, але також середня маса тіла особин. Учені з Лондонської школи тропічної медицини та енергії підрахували, яка середня маса тіла людей, як вона розподілена по різних регіонах, а також який внесок в цей показник вносять ожиріння і зайва вага.
  Близько половини всієї енергії, що надходить з їжею в людський організм витрачається на фізичну активність. Коли маса тіла збільшується, відповідно зростає і потреба організму в енергії, так що чим більше людина важить, тим більше енергії витрачається на його переміщення і виконання різних дій. Навіть у стані спокою більш велике тіло потребує більшої кількості енергії на підтримку протікаючих в організмі фізіологічних процесів.
   Грунтуючись на даних, зібраних ВООЗ і ООН, дослідники підрахували, що сумарна вага дорослого населення на Землі становить 287 млн. тон, а середньосвітова маса окремої людини - 62 кг, причому цей показник сильно варіює по регіонах. Так, наприклад, жителі Північної Америки важать в середньому майже 90 кг. Незважаючи на те, що в цьому регіоні проживає 6% всього населення, через поширеного ожиріння в США на північноамериканський регіон припадає 34% світової біомаси, яка обумовлена ​​ожирінням. А ось на Азію, навпаки, доводиться більше 60% населення Землі і лише 13% обумовленої ожирінням біомаси.
   Вчені підрахували, що якби всі жителі Землі мали такий же індекс маси, як середньостатистичний американець, то сумарна людська біомаса зросла б на 58 млн. тонн. Це еквівалентно додатковим 935 млн. чоловік зі середньосвітовою вагою.
   На думку дослідників, отримані результати свідчать про те, що, оцінюючи екологічний вплив різних видів і особливо людини, необхідно враховувати не стільки чисельність популяції, скільки співвідношення між чисельністю особин і біомасою. Сьогодні всі вчені говорять про те, що зростання населення несе загрозу навколишньому середовищу, однак якщо копнути глибше, виявляється, що не менш важливим фактором є також і ожиріння.

Фото: seedol.com
Джерело: http://globalscience.ru/article/read/20776/
Категорія: Сучасні дослідження | Переглядів: 3017 | Додав: wiktor | Теги: біомаса, ожиріння, планета, вага, Населення, Людина | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar