Головна » 2010 » Июль » 26 » В інтернет виклали саму точну карту Марса
10:47
В інтернет виклали саму точну карту Марса
   Для її складання вчені використовували 21000 фотографій, зроблених орбітальним зондом Mars Odyssey за вісім років.   Карту можна подивитися тут, а у високому дозволі вона лежить тут.
     Для отримання фотографій використовувалася камера THEMIS (Thermal Emission Imaging System - камера, що створює зображення на підставі аналізу теплового випромінювання), встановлена на Mars Odyssey.
За допомогою спеціальної програми сумісництва і обробки зображень фахівці змогли прибрати на підсумковій карті викривлення, пов'язані з особливостями оптики камери.

     Просторовий дозвіл картки становить 100 метрів для всієї території Червоної планети. Для окремих регіонів Марса існують карти з більш високою роздільною здатністю, але нова карта є найдетальнішої з існуючих глобальних марсіанських карт. Більш того, всі бажаючі можуть вручну поліпшити карту, виправляючи зображення на сайті Be a Martian.
     Зовсім недавно астрономи вперше отримали повну карту поверхні Меркурія - найближчої до Сонця планети Сонячної системи. Вона була складена з використанням приблизно тисячі фотографій, зроблених зондами «Месенджер» і «Марінер 10» .

Джерело: Lenta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1689 | Додав: wiktor | Теги: карта Марса, мережа інтернет, супутникові знімки | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar