Головна » 2011 » Май » 31 » На супутникових знімках виявлено 17 «загублених» єгипетських пірамід
07:35
На супутникових знімках виявлено 17 «загублених» єгипетських пірамід
  піраміда, Єгипет, Сара Паркар, супутникові знімки Сара Паркак з Університету штату Алабама (США) і її колеги оголосили про те, що їм вдалося за допомогою аналізу супутникових знімків виявити 17 «загублених» пірамід, близько трьох тисяч поселень і тисячу гробниць.
   У 1798 році Наполеон Бонапарт вторгся до Єгипту. Разом з величезною армією він привіз понад 150 учених. Так почалося систематичне вивчення природної та культурної історії країни. Наукові методи з тих пір змінилися незначно. Супутниковий аналіз може покласти початок по-справжньому нового етапу в єгиптології.
  Минулого тижня єгипетська влада досягли угоди з пані Паркак та іншими американськими дослідниками з розробки загальнонаціонального проекту моніторингу археологічних об'єктів з космосу і захисту їх від розграбування та інших посягань. «Ми збираємося навчити молодих єгиптян аналізувати супутникові дані», - підкреслює пані Паркак.
   Сара Паркак пустилася на пошуки слідів древніх стін під полями і пісками 11 років тому. Вона комбінувала й аналізувала зображення у видимій та інфрачервоній частинах спектра. Методом проб і помилок дослідниця виявила, що самі інформативні зображення виходять в кінці зими - на період відносно великої кількості опадів. У цей час підземні цегляні стіни поглинають більше вологи, ніж зазвичай, і стають джерелом ледь помітною хімічної «підпису» у вищерозміщеної грунті, яку видно на інфрачервоному знімку з високою роздільною здатністю.
  Одна з пірамід, виявлених за допомогою супутників, розташована в Саккарі. Її існування було підтверджено недавніми розкопками. Вона належить до кінця Середнього царства. Решта шістнадцять будівель пані Паркак воліє називати пірамідальними структурами: «Давайте будемо чесними: ми не дізнаємося, що це піраміди, поки не почнуться розкопки».
   Для перевірки своїх даних дослідниця звернулася також до французьких археологам, що працюють на розкопках міста Таніс. Вони скористалися супутниковими знімками як керівництвом до дії і не прогадали. «Виявлено майже 100-відсоткова кореляція», - радіє пані Паркак.
Фото: turizmaz.com
Джерело: http://science.compulenta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1678 | Додав: wiktor | Теги: Сара Паркар, піраміда, супутникові знімки, Єгипет | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar