Головна » 2011 » Февраль » 23 » Вчені обіцяють 50 млн екологічних біженців до 2020 року
20:51
Вчені обіцяють 50 млн екологічних біженців до 2020 року
 екологічні біженці, глобальні проблеми, AAAS, північна Африка   Професор Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі Христина Тирада заявила на конференції AAAS про те, що за 10 років кількість екологічних біженців досягне 50 мільйонів. Крім того, експерти вважають, що проблеми, викликані змінами клімату, стануть однією з ключових причин еміграції в найближчу декаду, передає Компьюлента.

Термін «екологічні біженці» був введений у 2001 році норманном Майерсом з Оксфордського університету. Спеціаліст визначив цю категорію мігрантів як тих, хто не може залишатися на місці свого проживання через посуху, ерозії грунтів, лісів, опустелювання та інших негативних змін у навколишньому середовищі. Такі люди змушені шукати притулок у країнах з більш благополучною екологічною обстановкою.

Характерним прикладом цього явища служить Північна Африка, жителі якої переселяються до Південної та Центральної Європи. Найчастіше це відбувається нелегально і з ризиком для життя.

Згідно з доповіддю грунтознавця Рея Найтон з Міністерства сільського господарства США, озвученому на вашингтонської конференції Американської асоціації сприяння науці (AAAS), теплі зими дозволяють комах-шкідників благополучно переживати холоду. Рясні дощі призводять до розвитку патогенних грибків, які негативно впливають на якість врожаю, а повені можуть розмивати звалища і розносити захворювання.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, причиною 2200000 смертей на рік у країнах, що розвиваються є зараження їжі та води.

Проблема посилюється політичною нестабільністю. У Тунісі, з якого почалися заворушення в арабських країнах 2010-2011 років, зареєстрований різкий відтік населення до Італії. Самі заворушення також були спровоковані економічною і продовольчою кризою, пише AFP.
Фото: worldvisionreport.org
Джерело: http://www.livestream.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2511 | Додав: wiktor | Теги: глобальні проблеми, екологічні біженці, AAAS, Північна Африка | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar