Головна » 2011 » Февраль » 9 » Глобальне ожиріння
09:02
Глобальне ожиріння
     Урбанізація стимулює розвиток мережі швидкого харчування. Час - гроші. Міський житель воліє отримати "миттєву вигоду", а старість зустріти з десятками кілограмів зайвої ваги і букетом захворювань.

Факти:

- З 1980 року кількість людей на нашій планеті, які страждають від ожиріння, подвоїлося.

- У 2008 році кількість жінок, які страждають від ожиріння (ІМТ> 30,00 кг/м2) ідентично кількості жінок, які жили на планеті в 1980 році.

- Жителі Тихоокеанських островів мають найвищий Індекс маси тіла (34-35 кг / м 2). / Найбільш повні люди живуть в острівній державі Науру /

- З розвинених країн найвищий ІМТ мають громадяни США (більше 28 кг/м2 для жінок і чоловіків), Японія - найнижчий (22 кг / м 2 - для жінок, 24 кг/м2 - для чоловіків).

- Серед розвинених країн найбільш високі темпи зростання ІМТ з 1980 по 2008 рік відзначають в США (більше 1 кг/м2/декада), далі йдуть Нова Зеландія, Австралія і Великобританія.

- ІМТ у жінок деяких західних країн не росте останні 28 років.

- Нормальний ІМТ наголошується у жителів Південно-східної Азії, більшій частині Африки, а також таких розвинених країн світу, як Великобританія і Японія.

- Мешканці країн СНД мають в цілому зіставний ІМТ.

Розглядаючи цю карту помітив одну цікаву особливість. У більшості країнах світу, населення яких має надлишкову масу тіла, жінки мають більший ІМТ, ніж чоловіки. У більшості розвинених країнах, навпаки, ІМТ жінок дорівнює або менше ІМТ чоловіків.
У країнах східної Європи, які входили до соцблог, в районі 1990 ІМТ жінок був вище, ніж у чоловіків. Після 90-их ситуація змінилася. ІМТ жінок став нижче, ніж у чоловіків (як у розвинених країнах світу).

Це, мабуть, пов'язано з тим, що в розвинених країнах після досягнення клімаксу жінки, як правило, проходять гормонозамісну терапію, пов'язану із заповненням відсутніх жіночих статевих гормонів, які після досягнення клімактеричного періоду починають синтезуватися в жировій тканині.
Фото: seedol.com
Джерело: http://www.priroda.s
Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1695 | Додав: wiktor | Теги: глобальні проблеми, факти, людство, ожиріння | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar