Головна » 2011 » Май » 25 » Австралію припекло
22:45
Австралію припекло
клімат, Австралія, глобальні проблеми, парникові гази   Австралійська кліматична комісія (Australian Climate Commission) опублікувала сьогодні доповідь «Критична декада» (The Critical Decade), що закликає до негайних дій по скороченню викидів парникових газів, які ведуть до глобального потепління. За словами авторів доповіді, діяти потрібно вже зараз, потім буде вже занадто пізно.
   «Поверхня нашої Землі стрімко нагрівається, і ми вже можемо бачити соціальні, економічні та екологічні наслідки цього в Австралії, - йдеться в повідомленні, поширеному комісією. - Відмова від негайних заходів загрожує величезними ризиками для нашої економіки, населення і всього способу життя в майбутньому ».
  Прем'єр-міністр Австралії Джулія Гіллард (Julia Gillard) від імені уряду країни висловила повну солідарність з кліматологами і заявила, що слухати кліматичних скептиків вже ніколи. «У нас немає часу для порожніх дебатів. Зміна клімату - науково доведений факт. Очевидно, що викид людством вуглекислого газу робить сильний вплив на планету і клімат », - цитує її слова BBC.
   Тривогу австралійців можна зрозуміти: відповідно до недавніх досліджень, саме глобальне зміна клімату винне в масштабних засухах, що відбувалися на цьому континенті в останні роки і завдали великої шкоди його природі та економіці.
   Втім, навіть у самій Австралії скептики не здаються. Так, ліберальний політик і член парламенту Денніс Йенсен (Dennis Jensen) заявив журналістам, що, згідно з усіма показниками, глобальні температури стабілізуються.
   Відзначимо також, що обсяги вуглекислого газу, що викидається в атмосферу в Австралії - одні з найвищих у світі. Попередня адміністрація Кевіна Радда (Kevin Rudd) блокувала запуск програми, спрямованої на їх скорочення.
   Згідно з даними, озвученими на недавній кліматологічної конференції в Копенгагені, Данія, танення арктичних і антарктичних льодів в цьому сторіччі може призвести до підвищення рівня моря в середньому на 1,5 м. Це більше, ніж очікувалося досі, і загрожує затопленням багатьом прибережним районам .
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 4546 | Додав: wiktor | Теги: парникові гази, Австралія, глобальні проблеми, клімат | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar