Головна » 2010 » Декабрь » 20 » Хаос в аеропортах
19:42
Хаос в аеропортах
www.vokrugsveta.ru
аеропорт, Європа, негода, снігопад, Хітроу     Снігопади в Європі паралізували рух повітряного транспорту, повідомляє агентство Reuters. Лондонський Хітроу (Heathrow), найзавантаженіший міжнародний аеропорт у світі, був закритий протягом майже всієї суботи, 18 грудня. У неділю з Хітроу вилетіли кілька лайнерів, але прибувають літаки аеропорт як і раніше не брав. З кожною літакової паркування було прибрано по 30 метричних тонн снігу, але і це не допомогло налагодити повітряне сполучення, оскільки зберігся сильна ожеледь.

Другий за величиною лондонський аеропорт - Гатвік (Gatwick) - був відкритий, але переповнений тисячами пасажирів, які не могли відлетіти через скасування або відкладання рейсів. Аналогічна ситуація спостерігалася в більшості британських аеропортів. Наприклад, літак, який повинен був направлятися в Ісламабад, Пакистан, простояв на злітно-посадковій смузі аеропорту бірмінгемського більше шести годин.

Не краще йдуть справи і в Німеччині. За даними компанії Fraport, оператора аеропорту у Франкфурті, до другої половини неділі були скасовані 560 рейсів. Найближчим часом погода погіршиться, туди рухається великий сніжний фронт, так що пасажири застрягнуть у Франкфурті надовго.

У мюнхенському аеропорту, який вважається другим за величиною в Німеччині, в неділю були скасовані 75 рейсів з 1100. В основному, польоти відмінялися через погані погодні умови в аеропортах Амстердама, Парижа і Брюсселя. Лайнери, що прямували до Лондона, сідали в Мюнхені та інших німецьких аеропортах. По всій країні також були відкладені або скасовані багато рейсів поїздів.

Страждає від снігу і Франція. Планувалося, що у вихідні дні два паризьких аеропорту пропустять через себе близько 700 тис. чоловік. Але в найбільшому порту «Руассі Шарль-де-Голль» (Roissy Charles de Gaulle) скасували 40% рейсів, з-за чого в Парижі застрягли більше 5 тис. чоловік. В аеропорту Орлі було скасовано 20% рейсів.

Нагадаємо, що на початку грудня Париж пережив рясні снігопади: одна зі столичних метеостанцій зареєструвала 11 см снігу. Таких снігопадів столиця Франції не бачила з 1987 року. Снігопади навіть привели до закриття Ейфелевої вежі: використовувати сіль для захисту від обмерзання не можна, так як вона може пошкодити залізну конструкцію.

Через погану погоду і великої кількості опадів в Іспанії сталися розливи річок. Влада змушена була евакуювати 3 тис. осіб в Андалусії.

У Польщі через екстремальних холодів померли три людини. У загальній складності з кінця листопада, коли почалися холоди, на смерть замерзли 66 людей.

Велика ділянка автомагістралі М8 в Шотландії між двома найбільшими містами країни - Единбургом і Глазго - був закритий з понеділка через сніг і ожеледицю і був відкритий лише в середу в другій половині дня.

У Німеччині тисячі пасажирів змушені були ночувати в потягах, так як швидкісні залізничні колії були заблоковані снігом. У Великобританії, Франції і Нідерландах були скасовані авіарейси. У Данії уряд задіяв армію для того, щоб допомогти збиральної техніки пробитися через сніг на південний захід країни. У Бельгії пробки досягали 650 км в довжину.

До речі, сніговий циклон накрив і Москви, повідомляє НТВ. На столичні дороги вийшли прибиральні машини, що розчищає траси і обробні їх реагентами.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2133 | Додав: wiktor | Теги: негода, Європа, снігопад, аеропорт, Хітроу | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar