Головна » 2011 » Август » 11 » Знайдено останки корабля пірата Генрі Моргана
19:56
Знайдено останки корабля пірата Генрі Моргана
  пірат, Генрі Морган, кораблі, Панама Частина правого борта корабля і ящики з вантажем, які вросли в кораловий риф, виявлені біля рифу Лахас (Панама), де Морган втратив в 1671 році п'ять кораблів, включаючи флагман Satisfaction.
  Недалеко від цього місця раніше були знайдені старовинні гармати. Але тоді продовження досліджень завадила відсутність коштів. На допомогу археологам прийшла компанія - виробник рому Captain Morgan, яка фінансувала продовження експедиції.
  «У цьому, безумовно, є іронія», - зауважує керівник групи дайверів, археолог з Техаського університету Фріц Хансельманн. Тим не менш, завдяки додатковому фінансуванню команда провела магнітометричні обстеження в пошуках металевих предметів.
  У команду дослідників входять археологи Техаського університету, волонтери з Центру підводних ресурсів національного парку та підводного бази Aquarius. За їхніми словами, поки невідомо, чи є на кораблі награбовані скарби, але сама історія життя капітана Моргана - теж свого роду скарб.
  Пірат Генрі Морган був віце-губернатором Ямайки та англійською капером під час війни з Іспанією. Його флот з 35 кораблів і 32 каное міг виставити 1200 бійців, з якими в 1671 році він захопив і розграбував місто Панаму. Після цього Морган взяв штурмом іспанський форт Кастільо-де-Сан-Лоренцо. В ході операції він втратив п'ять кораблів, один з яких, як упевнені археологи, вони й виявили.
  Всі предмети, підняті з морського дна, залишаться в Панамі і будуть виставлені в історичному музеї Панама-Велья.
Фото: apmeh.livejournal.com
Джерело: http://www.segodnya.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1687 | Додав: wiktor | Теги: кораблі, Генрі Морган, пірат, панама | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar