-->Головна » 2011 » Август » 11

Виявляється Марко Поло не подорожував далі Чорного моря

  Марко Поло, мандрівник, аферист, Чорне море, Монгольська імперія, Азія, КитайМарко Поло, один з найбільших мандрівників в історії, може виявитися звичайним аферистом.
  Група італійських археологів запідозрила його в тому, що він не ходив далі Чорного моря і ніколи не був в Китаї та на Далекому Сході. Дослідники вважають, що венеціанський авантюрист (можливо, родом з Хорватії) просто скористався розп ... Читати далі»

11.08.2011

Хаджибейський лиман врятували від пересихання

  Одеса, лиман, Хаджибейський лиман, екологічна проблема, екоінспекція, водоканал Одеська область, схоже, ступила на шлях розв'язання однієї з найбільш гострих своїх екологічних проблем. Днями працівники двох райадміністрацій - Біляївської і Роздільнянської, - а також представники екологічної інспекції та облводгоспу зробили перші кроки з порятунку Хаджибейського лиману. Вони розчистили і відкрили шлюзи на дамбі б ... Читати далі»

11.08.2011

На картах Google відзначили заворушення в Британії

  Великобританія, лондон, заворушення, карта, Google У мережі з'явилося як мінімум дві карти, на яких відзначені вогнища виникнення заворушень у Лондоні та інших британських містах.
  Одну з карт створив і оновлював журналіст і медіаменеджер Джеймс Крідланд (James Cridland), друга з'явилася на сайті газети The Guardian. Вранці 9 серпня Крідланд написав, що більше не зможе оновлювати свою схему в реальному ... Читати далі»

11.08.2011

Знайдено останки корабля пірата Генрі Моргана

  пірат, Генрі Морган, кораблі, Панама Частина правого борта корабля і ящики з вантажем, які вросли в кораловий риф, виявлені біля рифу Лахас (Панама), де Морган втратив в 1671 році п'ять кораблів, включаючи флагман Satisfaction.
  Недалеко від цього місця раніше були знайдені старовинні гармати. Але тоді продовження досліджень завадила відсутність коштів. На допомогу археологам прийшла компанія ... Читати далі»

11.08.2011

Азія і Африка під загрозою

  країни, що розвиваються, природні катастрофи, ризик, збитки, Азія, Африка США та Японії природні катаклізми наносять зараз найбільший збиток, але швидко розвиваються азіатські країни, такі як Китай, Індія та Індонезія, ризикують постраждати ще сильніше, говориться в дослідженні «Атлас ризику природних катастроф 2011» (Natural Hazards Risk Atlas 2011) британського рейтингового агентства Maplecroft («Мейплкрофт»), ... Читати далі»

11.08.2011

Переробка земної кори в вулканах відбувається набагато швидше, ніж вважалося

  Інститут Макса Планка, переробка, земна кора, вулкан Переробка земної кори в вулканах відбувається набагато швидше, ніж вважалося: породи океанічної кори, що йдуть углиб через рух літосферних плит, піднімаються знову завдяки вивержень кожні 500 млн років.
  Попередня оцінка - 2 млрд років.
  Практично всі острови в океані - це вулкани. Деякі з них (наприклад, Гаваї) ведуть родовід з самого нижньог ... Читати далі»

11.08.2011