Головна » 2010 » Май » 7 » Щорічно гине близько 100 тисяч осіб від зміїних укусів
09:08
Щорічно гине близько 100 тисяч осіб від зміїних укусів
  Як повідомляє центр новин ООН, щорічно у світі п'ять мільйонів людей зазнають  зміїних укусів. У 2,5 мільйони випадків відбувається зараження  зміїною отрутою, внаслідок чого приблизно 100 тис. людей помирають і близько 300 тис. стають інвалідами. Основні жертви - діти і фермери, що живуть в бідних сільських громадах, де немає належним чином оснащених медпунктів.

Багатьох фатальних результатів можна було б уникнути шляхом забезпечення належного лікування постраждалих і, зокрема, доступу до антитоксинів. Про це заявила Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ), яка 4 травня 2010 опублікувала нові керівні принципи з виробництва, регулювання і контролю антитоксинів проти зміїної отрути.

На одному зі своїх веб-сайтів в Інтернеті ВООЗ розмістила докладну інформацію про те, де зустрічаються отруйні змії, як вони виглядають і які антитоксини   слід використовувати, а також де їх можна придбати.

«Багато країн не мають доступу до необхідних їм антитоксинів. Інші країни використовують антитоксини, які ніколи не тестувалися на зміїні отрути, проти яких вони використовуються. Тому, у разі зміїних укусів люди часто не можуть отримати необхідного їм лікування », - заявила помічник Генерального директора ВООЗ Карісса Етьєнн.

Джерело: http://rnd.cnews.ru

Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1993 | Додав: wiktor | Теги: зміїний укус, антиоксин, ВООЗ, оон | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar