Головна » 2010 » Август » 23 » 125 років від дня народження Петра Івановича Лебедєва
20:02
125 років від дня народження Петра Івановича Лебедєва
125 років, день народження, Петро Іванович Лебедєв   Сьогодні 125 років від дня народження Петра Івановича Лебедєва (1885-1948), українського геолога і петрографа. Провадив геологічні дослідження в Карелії, на Кавказі й Закавказзі, Далекому Сході, в Україні, зокрема на Маріупольщині й Волині. Автор праць з питань петрографії, мінералогії, геохімії, вчення про корисні копалини. Разом з В.І. Лучицьким створив працю «Петрографія України» (1934).

Закінчив Петербурзький політехнічний інститут (1909) та Петербурзький університет (1912). З 1915 професор ряду вищих навчальних закладів. Основні праці з питань описової, теоретичної та експериментальної петрографії, мінералогії, геохімії і вченню про корисні копалини. Експериментально вивчав мінералоутворення в деяких силікатних схемах, поведінка сульфідів у сплавах з силікатами і зробив висновки про умови формування сульфідних рудних родовищ. Петрографічні дослідження Л. в Кузнецькому Алатау і на Далекому Сході зіграли істотну роль у розширенні рудної бази на сході СРСР.

Джерело: http://presscenter.ukrinform.ua, http://dic.academic.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1469 | Додав: wiktor | Теги: день народження, 125 років, Петро Іванович Лебедєв | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar