-->Головна » 2010 » Сентябрь » 05

NASA розпочало підготовку до польоту на Сонце

 Американське космічне агентство, NASА, Сонце, космічний політ       Американське космічне агентство NASA заявило про початок підготовки експедиції на Сонці. Старт наукового проекту планується на 2018 рік.  Проект під назвою Solar Probe Plus передбачає відправку космічного зонда для вивчення зірки з найбільш близької відстані, відомої космонавтиці - 6,4 млн кілометрів. У NASA вже назвали ... Читати далі»

05.09.2010

Олександру Мефодійовичу Мариничу - 90!

90 років, день народження, Олександр Маринич, географ, геоморфолог    4 вересня виповнюється 90 років від дня народження Олександра Мефодійовича Маринича (1920-2008), українського географа і геоморфолога. Родом з Кіровоградщини. Коло наукових інтересів – теоретичні та прикладні проблеми геоморфології та ландшафтознавства, фізико-географічне районування України, історія географічної науки. Впродовж багатьох років брав участь ... Читати далі»

05.09.2010

Амазонка втрачає воду

Перу, амазонка, рівень води      На північному сході Перу річка Амазонка досягла найнижчого рівня за останні 40 років, повідомляє BBC News. Це завдало серйозної шкоди економіці регіону, де вона є основною транспортною артерією. Не менш 6 човнів сіли на мілину в районі портового міста Іквітос (Iquitos), Перу. За словами національного метеорологічного агентства Перу, низький рівень води викликаний трива ... Читати далі»

05.09.2010

Різниця у віці між українським і мексиканським кратерами - кілька тисяч років

кратер, мексика, україна, вчені       Гігантські рептилії, які мешкали на Землі багато мільйонів років тому, не дають спокою вченим. При цьому палеонтологів, геологів і кліматологів цікавлять не тільки подробиці життєдіяльності динозаврів, але й питання їх масового вимирання. Чергову причину загибелі велетнів сьогодні озвучили вчені.

Професор Саймон Келлі з Відкритого університету, як і його колеги з універс ... Читати далі»

05.09.2010

Для видобутку вуглеводнів на шельфі Чорного моря Україна придбає у Китаю бурову платформу

бурова платформа, Китай, Бойко, вуглеводень      Про це повідомив Міністр палива і енергетики Юрій Бойко (на фото) в ефірі "5 каналу", коментуючи майбутній візит Президента України Віктора Януковича до Китаю.

"Ми закуповуємо бурову платформу на умовах товарного кр ... Читати далі»

05.09.2010