Головна » 2010 » Сентябрь » 5 » Для видобутку вуглеводнів на шельфі Чорного моря Україна придбає у Китаю бурову платформу
12:05
Для видобутку вуглеводнів на шельфі Чорного моря Україна придбає у Китаю бурову платформу
бурова платформа, Китай, Бойко, вуглеводень      Про це повідомив Міністр палива і енергетики Юрій Бойко (на фото) в ефірі "5 каналу", коментуючи майбутній візит Президента України Віктора Януковича до Китаю.

"Ми закуповуємо бурову платформу на умовах товарного кредиту від китайської компанії, провели тендер відповідний. Дуже вигідні умови, практично ми отримуємо її в лізинг", - сказав він.

За словами Міністра, країни також підпишуть меморандум про фінансування будівництва парогазової станції на території України, меморандум про співробітництво в енергоефективності, побудові нових об'єктів.

Разом з тим, Ю. Бойко відзначив, що під час візиту В. Януковича сторони також обговорять питання безпосередньої участі китайських нафтогазовидобувних компаній у розробці українського морського шельфу.

Він також зазначив, що після розробки потужностей шельфу Чорного моря Україна отримає "додатковий обсяг газу, який буде споживатися всередині країни". "Це для нас дуже вигідний проект, тому що всі запаси, які є в країні, знаходяться в шельфі Азовського і Чорного морів. І ми зараз дуже швидко йдемо вперед по залученню партнерів для розробки цих родовищ, тому що це багато витратний і ризикований проект. Ми будемо залучати провідні світові компанії і ми це вже робимо ", - сказав Ю. Бойко.

Джерело: http://www.geonews.com.ua
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1790 | Додав: wiktor | Теги: Китай, Бойко, вуглеводень, бурова платформа | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar