Головна » 2010 » Сентябрь » 5 » NASA розпочало підготовку до польоту на Сонце
12:24
NASA розпочало підготовку до польоту на Сонце
 Американське космічне агентство, NASА, Сонце, космічний політ       Американське космічне агентство NASA заявило про початок підготовки експедиції на Сонці. Старт наукового проекту планується на 2018 рік.  Проект під назвою Solar Probe Plus передбачає відправку космічного зонда для вивчення зірки з найбільш близької відстані, відомої космонавтиці - 6,4 млн кілометрів. У NASA вже назвали майбутню акцію безпрецедентною. Як вважають співробітники агентства, зонд розміром з автомобіль повинен зануритися у верхній шар атмосфери Сонця і таким чином буде досягнута можливість вивчити об'єкти і процеси, недоступні жодному іншому космічному апарату або інструменту.

"Експерименти, які будуть проводитися у ході Solar Probe Plus, спрямовані на вирішення двох головних питань сонячної фізики: чому зовнішня атмосфера світила набагато гарячіша, ніж його видима поверхня, і що саме піднімає сонячний вітер, який впливає на Землю і нашу Сонячну систему", - повідомив керівник одного з департаментів NASA Дік Фішер.

Як повідомляє джерело, зонд буде оснащений спеціальним щитом, який здатний витримати температури, що перевищують 1398,8 градуса Цельсія і сплески рентгенівських променів.

Апарат також буде оснащений сонячними батареями, які в міру наближення до Сонця будуть складатися під більш гострим кутом, так, щоб більша частина поверхні зонда залишалася в тіні щита, а менша частина забезпечувала отримання електроенергії обсягом, достатнім для функціонування зонда.

У 2009 році агентство запропонувало дослідникам сформулювати напрями роботи в рамках Solar Probe Plus. Із 13 розглянутих пропозицій було відібрано п'ять. Витрати на їх попередній аналіз, розробку і тестування наближаються до $ 180 млн.

Джерело: http://ua.korrespondent.net
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2378 | Додав: wiktor | Теги: Американське космічне агентство, космічний політ, NASА, сонце | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar