-->Головна » 2010 » Октябрь » 05

В давнину річка Колорадо текла у зворотний бік

Колорадо, ріка, Юта       Американські геологи зібрали докази того, що в давнину по території Арізони та Юти в північно-східному напрямку протікала велика ріка. Сучасна Колорадо бере початок на західних схилах Скелястих гір і тече в зворотному напрямку - на південний захід, до Каліфорнійському затоці.

Теорія вчених заснована на даних порівняння зерен цирконієвого піску, зібра ... Читати далі»

04.10.2010

Вчені закінчили перепис морських мешканців

Світовий океан, морське біорізноманіття     Вчені завершили масштабний проект «Перепис морського життя», що тривав десять років. У ході дослідження було виявлено більше шести тисяч потенційно нових видів морських організмів.

Як повідомляє Lenta.ru, у дослідженні брали участь понад 2,7 тисячі фахівців з 670 наукових інститутів, що знах ... Читати далі»

04.10.2010

У Китаї починається зустріч ООН з проблеми клімату

Китай, саміт ООН, проблеми зміни клімату      У Китай прибувають учасники останнього раунду переговорів ООН з глобального клімату, який повинен підготувати грунт для вирішального саміту в Мексиці, наміченого на кінець листопада, повідомляє Бі-бі-сі.

На саміті в Канкуні буде обговорюватися текст конвенції, останній варіант нової конвенції, текст якої має бути затверджений на зустрічі в Тіаньцзіне в Китаї.< ... Читати далі»

04.10.2010

Німецькі вчені знайшли Лейпциг на карті II століття нашої ери

стародавня карта, Лейпціг, німецькі дослідники      Група німецьких учених - істориків, філологів та картографів - за підсумками шестирічних досліджень створила карту Німеччини I століття нашої ери і прийшла до висновку, що багато сучасні німецькі міста, чия рання історія до сих пір не була прояснена, існували вже в той час. Дослідження проводилося на базі Департаменту геодезії і геоінформації Берлінського технічн ... Читати далі»

04.10.2010

Презентація "Яким чином НУО можуть подавати заявки на гранти Європейської Комісії"

        Європейська Комісія - один з найбільших донорів, що надає фінансування різноманітним проектам розвитку у всьому світі. Водночас, це також і один з найбільш "складних" грантодавців з огляду на численні рекомендації, що супроводжують кожен грант Єврокомісії, непрості правила фінансування, а також занадто велику кількість умов у проведенні конкурсів.

Саме тому Європейська Комісія вирішила з ... Читати далі»

04.10.2010