Головна » 2010 » Октябрь » 5 » У Китаї починається зустріч ООН з проблеми клімату
23:49
У Китаї починається зустріч ООН з проблеми клімату
Китай, саміт ООН, проблеми зміни клімату      У Китай прибувають учасники останнього раунду переговорів ООН з глобального клімату, який повинен підготувати грунт для вирішального саміту в Мексиці, наміченого на кінець листопада, повідомляє Бі-бі-сі.

На саміті в Канкуні буде обговорюватися текст конвенції, останній варіант нової конвенції, текст якої має бути затверджений на зустрічі в Тіаньцзіне в Китаї.

На саміті в Копенгагені в минулому році не вдалося взяти конвенцію про скорочення викидів парникових газів з метою зменшення небезпеки потепління клімату. На зустрічі в Китаї, яка триватиме до суботи, виступлять представники більшості країн, що брали участь в саміті в Копенгагені.

На порядку денному переговорів у Тіаньцзіне поставлені дві теми - що робити із зобов'язаннями, прийнятими розвиненими країнами світу у відповідності з Кіотським протоколом, після 2012 року, коли закінчується його дія; підготовка проекту робочого тексту для Канкунского саміту.

У минулому році на саміті в Копенгагені делегати з 193 країн просто взяли до відома запропонований США та деякими іншими розвиненими країнами проект нової конвенції, яка ставить на меті обмеження зростання глобальних температур до кінця сторіччя цифрою 2 градуси за Цельсієм.

Співробітник екологічної організації Друзі Землі Асад Рехман вважає, що і зараз ряд промислово розвинених країн чинять перешкоди на шляху до досягнення такого обов'язкового угоди.

    Рехман: Майбутнє Кіотського протоколу знаходиться під питанням через спроби США послабити вже узгоджені міжнародні заходи зі скорочення викидів парникових газів, і зараз вже і Австралія з Японією намагаються представити на розгляд учасників переговорів найнижчі можливі зобов'язання, які вони готові прийняти на себе

"Майбутнє Кіотського протоколу знаходиться під питанням через спроби США послабити вже узгоджені міжнародні заходи зі скорочення викидів парникових газів, і зараз вже і Австралія з Японією намагаються представити на розгляд учасників переговорів найнижчі можливі зобов'язання, які вони готові прийняти на себе", - заявив він.

Асад Рехман закликав розвинені країни виконати зобов'язання, сформульовані у Кіотському протоколі, та "погодити нові жорсткі параметри по скороченню викидів на принаймні 40% до 2020 року від рівня 1990 року".

На його думку, тільки дії в подібних масштабах забезпечать саміту ООН у Канкуні можливість прийняти дієві заходи з питання глобального потепління.

Нагадаємо, в лютому рамкова конвенція ООН зі зміни клімату (UNFCCC) слідом за кліматичними переговорами в Копенгагені отримала перелік зобов'язань щодо скорочення і обмеження викидів парникових газів до 2020 року від 55 країн-учасниць конвенції, які відповідають за 78% світових викидів.

Джерело: http://korrespondent.net
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2085 | Додав: wiktor | Теги: проблеми зміни клімату, саміт ООН, Китай | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar