Головна » 2010 » Октябрь » 18 » Венецію врятують податки
13:52
Венецію врятують податки
Венеція, податки, туризм       Уряд Італії має намір запровадити податок з туристів на відвідування Венеції, повідомляє Daily Telegraph. Плату за вхід будуть вносити всі люди, які прибувають до міста на потязі, літаку або кораблі. Ініціатива введення податку належить Ренато Брунетта (Renato Brunetta), міністру державного управління та інновацій, вона була палко підтримана мером Венеції Джорджіо Орсон (Giorgio Orsoni).

Кожен рік Венецію відвідує 20 млн туристів. Велика частина проводить у місті всього один день, привозить з собою їжу і не залишається на ніч у готелях міста. Тому міської адміністрації не вдається зібрати кошти, необхідні для реставрації будинків, церков і пам'ятників.

Розмір податку поки точно визначений, проте вже відомі місця, де він буде збиратися: в аеропорту Марко Поло (Marco Polo airport), на вокзалі та в порту, куди прибувають численні лайнери, які вчиняють круїз по Адріатичному морю. Податок можна було б стягувати та безпосередньо в історичному центрі міста, але від цієї ідеї було вирішено відмовитися, щоб у туристів не створювалося враження, що вони відвідують своєрідний парк історичних пам'яток.

Як розповідав «Навколо світу», уряд Венеції сподівається вирішити за допомогою цього податку проблему відтоку корінних жителів з міста. З середини минулого століття населення Венеції скоротилося з 300 до 60 тис. чоловік. Проте до останнього часу ця ініціатива не знаходила підтримки у власників готелів та інших туристичних структур міста.

Рік тому мешканці Венеції влаштували символічні «похорон міста». Траурна процесія з трьох гондол, на одній з яких помістили червоний символічний труну, пропливла головними каналами і привернула увагу численних туристів. Городяни вказували, що головною проблемою Венеції в даний час є не боязнь догляду міста під воду, а дорожнеча життя і брак інфраструктури.

Аналогічний податок на туризм збираються ввести найближчим часом у Санкт-Петербурзі, Росія і Лісабоні, Португалія. У Петербурзі податок збираються стягувати з постояльців готелів. Передбачається, що він складе € 1-2. А в Лісабоні планується два види зборів: всі іноземці, які приїжджають до міста, повинні будуть заплатити € 1 по виході з поїзда, літака або з корабля. Крім того, люди, які зупиняються в готелях, будуть платити додаткові € 1,90 за ніч, а постояльці дешевих хостелів будуть повинні платити місту по 20 євроцентів на добу.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2035 | Додав: wiktor | Теги: Венеція, податки, туризм | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar