Головна » 2010 » Октябрь » 18 » New Scientist: Глобальне потепління може призвести до руйнування цілих міст
14:33
New Scientist: Глобальне потепління може призвести до руйнування цілих міст
New Scientist, глобальне потепління, зсуви, Сіетл      Танення льодовиків на схилах вулканів може викликати гігантські зсуви, які зруйнують довколишню інфраструктуру і зітруть з лиця землі цілі міста, такі як Сіетл, пише New Scientist.

"Кілька досліджень показали, що близько десяти тисяч років тому, коли планета вийшла з останнього льодовикового періоду, великі ділянки вулканічних конусів обрушилися, що привело до потужних обвалів", - пише автор статті Кейт Равільос.

За словами Даніеля Тормо з американської консалтингової компанії ENTRIX спеціалізується на питаннях навколишнього середовища, історія повториться по всьому світу, багато вулканів у помірному поясі опиняться в небезпеці, включаючи вулканічний пояс Тихого океану. "Зараз набагато більше людських поселень і активності біля підніжжя покритих льодом активних вулканів, ніж десять тисяч років тому, так що наслідки можуть бути катастрофічними", - сказав він.

Нагадаємо, раніше британські вчені прийшли до висновку, що посилення сонячної активності цілком може призвести не до потепління, а до похолодання на Землі.

Джерело: http://korrespondent.net
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1667 | Додав: wiktor | Теги: глобальне потепління, Сіетл, зсуви, New Scientist | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar