-->Головна » 2010 » Октябрь » 20

Сьогодні згадуємо відомого вітчизняного геолога-петрографа Лучицького Володимира Івановича

геолог, петрограф, день народження, Лучицький Володимир Іванович     Видатний вітчизняний геолог-петрограф, доктор геолого-мінералогічних наук (1934), професор (1908), академік АН УРСР (1945), Заслужений діяч науки УРСР. Професор
кафедри мінералогії Варшавського політехнічного інституту (1908-1914), професор кафедри мінералогії Таврійського університету (1919-1921), завідувач кафедри петрографії Московської гір ... Читати далі»

20.10.2010

До кінця 2030 року людство потребуватиме вже дві планети Земля

2030 рік, людство, планета Земля, ресурси      Люди настільки зловживають ресурсами планети, що до 2030 року їм буде потрібно вже дві Землі.

Відповідно до звіту «Жива планета» (Living Planet Report), менше ніж через 50 років людські потреби в природних ресурсах майже подвояться, і вже сьогодні більш ніж наполовину перевищують той рівень, що Земля здатна відтворити, пише INNOVANEWS.RU.

У звіті повідо ... Читати далі»

20.10.2010

Банани із ГМО врятують Африку від голоду

Банани, ГМО, Африка, голод      Вчені з Уганди та Австралії вважають, що проблему високої материнської та малюкової смертності в країнах Африки можна вирішити за допомогою генномодифікованих бананів.

Оскільки однією з причин високої смертності є широко поширене в Африці недоїдання і недолік в їжі вітаміну А і заліза. Вчені вважають, що цю проблему можна вирішити шляхом виведення нових сортів бананів за до ... Читати далі»

20.10.2010

У Східній Європі може статися ще одне екологічне лихо

екологічне лихо, Словаччина, Східна Європа      Словаччині загрожує екологічне лихо, аналогічне угорському, де витік хімікатів призвів до забруднення річкових вод та евакуації населення із уражених територій.

Такі побоювання висловив словацький міністр охорони навколишнього середовища Золт Сімон. «Резервуар для зберігання токсичних відходів у Словінках, на сході Словаччини, перебуває в дуже поганому стані, а ... Читати далі»

20.10.2010

Кіліманджаро шкідливий

Кіліманджаро, вулкан, Африка     Після того як на вулкан Кіліманджаро, найвищу гору Африки, забралися семеро світських знаменитостей, число бажаючих наслідувати їхній приклад неймовірно збільшилася, повідомляє BBC News. Між тим, вчені з Единбурзького університету (Edinburgh University), Великобританія, попереджають, що для підйому на його висоту - 5895 м - потрібна спеціальна підготовка, інакше зміна тиску повітря немин ... Читати далі»

20.10.2010

Біологічне різноманіття на Землі під загрозою

Біологічне різноманіття, Земля, ООН, Японія   Зустріч ООН в Японії з угоди про біологічне різноманіття (UN biodiversity convention meeting) почнеться з попереджень про те, що відбувається  зменшення природного різноманіття, яке спричинить за собою неприємні наслідки не тільки для самої природи, а й для людської цивілізації, повідомляє BBC News.

Зустріч буде проходити протягом 2 тижнів, її завдання - встановити нові ціл ... Читати далі»

20.10.2010

Крайстчерч знову трясе

Крайстчерч, Нова Зеландія, землетрус      У ніч з понеділка на вівторок у м. Крайстчерч (Christchurch), Нова Зеландія, стався землетрус магнітудою 5.0, повідомляє BBC News. В результаті події в місті відключилася електрика і телефонний зв'язок. Налякані мешканці вибігли зі своїх будинків на вулицю.

Епіцентр землетрусу розташовувався на глибині 9 км, в 10 км на південний схід від міста. Ця подія - одна з багать ... Читати далі»

20.10.2010