Головна » 2010 » Октябрь » 20 » До кінця 2030 року людство потребуватиме вже дві планети Земля
13:02
До кінця 2030 року людство потребуватиме вже дві планети Земля
2030 рік, людство, планета Земля, ресурси      Люди настільки зловживають ресурсами планети, що до 2030 року їм буде потрібно вже дві Землі.

Відповідно до звіту «Жива планета» (Living Planet Report), менше ніж через 50 років людські потреби в природних ресурсах майже подвояться, і вже сьогодні більш ніж наполовину перевищують той рівень, що Земля здатна відтворити, пише INNOVANEWS.RU.

У звіті повідомляється, що жива природа в тропічних країнах знаходиться під великим тиском: чисельність популяцій живих видів там скоротилася на 60% менше ніж за 40 років.

Крім того, в звіті Міжнародного фонду захисту дикої природи (WWF), Зоологічного товариства Лондона і Глобальної мережі по екологічному сліду (Global Footprint Network) повідомляється, що, наприклад, британці досі споживають набагато більше, ніж планета здатна дати без шкоди для середовища .

Якщо так, як британці, стануть жити всі люди на планеті, то нам знадобиться не дві, а 2,75 Землі для життя.

Автори дослідження проаналізували 8000 популяцій 2500 видів живих і вивчили зміна у використанні земних та водних ресурсів на земній кулі.

У рейтингу країн з екологічного сліду Росія знаходиться на 40-му місці. У першу десятку входять ОАЕ, Катар, Данія, Бельгія, США, Естонія, Канада, Австралія, Кувейт і Ірландія.

При цьому більше 60% загальної біоемкості Землі припадає на 10 країн. Це Бразилія, Китай, США, Росія, Індія, Канада, Австралія, Індонезія, Аргентина і Франція.

Біоемкость включає ріллі, які можуть бути використані для виробництва продовольства, волокон та біопалива; пасовища, які можуть бути використані для отримання таких продуктів тваринництва, як м'ясо, молоко, шкіра і шерсть; морські та прісноводні рибні промисли; лісу, здатні як служити джерелом деревини , так і поглинати CO2.

Матіс Вакернагеля, президент Глобальної мережі по екологічному сліду, повідомив, що держава, яка надмірно споживає ресурси і будує на цьому свій розвиток, ставить під загрозу не тільки власну економіку, але й життя.

Джерело: http://sbio.info
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1821 | Додав: wiktor | Теги: ресурси, 2030 рік, людство, Планета Земля | Рейтинг: 5.0/1
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar