Головна » 2010 » Октябрь » 20 » Кіліманджаро шкідливий
09:55
Кіліманджаро шкідливий
Кіліманджаро, вулкан, Африка     Після того як на вулкан Кіліманджаро, найвищу гору Африки, забралися семеро світських знаменитостей, число бажаючих наслідувати їхній приклад неймовірно збільшилася, повідомляє BBC News. Між тим, вчені з Единбурзького університету (Edinburgh University), Великобританія, попереджають, що для підйому на його висоту - 5895 м - потрібна спеціальна підготовка, інакше зміна тиску повітря неминуче призведе до хвороби. Результати їх роботи опубліковані в журналі High Altitude Medicine and Biology.

Вчені провели три тижні в таборі на висоті 4730 м. Вони реєстрували стан піднімаються на гору альпіністів за допомогою спеціальної апаратури, відзначаючи ознаки «гірської хвороби» - нудоту, втому і головний біль, а також блювоту і порушення координації руху. Вони виявили, що більшість горе-альпіністів піднімалися на гору занадто швидко, 47% отримали «горняшка» до того, як дісталися до вершини.

«Гірська хвороба» може початися вже на висоті 2500 м, більшість людей відчувають її хоча б в слабкій формі, піднявшись до 3000 м. Єдиний спосіб уникнути цієї напасті - підніматися повільно, даючи організму час на адаптацію до висоти. Ліки від нудоти, які деякі альпіністи застосовують в даному випадку, не особливо ефективні. Швидкий підйом все одно призводить до захворювання, незалежно від прийнятих ліків і кількості привалів.

Вулканічний масив Кіліманджаро знаходиться в Східній Африці, в трьох градусах на південь від екватора на території Танзанії.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2133 | Додав: wiktor | Теги: Кіліманджаро, африка, вулкан | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar