Головна » 2010 » Октябрь » 20 » Банани із ГМО врятують Африку від голоду
12:58
Банани із ГМО врятують Африку від голоду
Банани, ГМО, Африка, голод      Вчені з Уганди та Австралії вважають, що проблему високої материнської та малюкової смертності в країнах Африки можна вирішити за допомогою генномодифікованих бананів.

Оскільки однією з причин високої смертності є широко поширене в Африці недоїдання і недолік в їжі вітаміну А і заліза. Вчені вважають, що цю проблему можна вирішити шляхом виведення нових сортів бананів за допомогою генної інженерії.

"Необхідно ввести в банани гени інших рослин, багатих вітамінами і залізом", - говорить професор Уїлберфорс Тушемереірве з Національного центру досліджень в області сільського господарства в Уганді.

У ході експерименту дослідники ввели в клітини банана ген соєвих бобів для підвищення здатності накопичення заліза в м'якуші банана, а також гени рослин, багатих на провітамін А, - жовтої кукурудзи та кормових бананів. У результаті всіх цих маніпуляцій було отримано банан, що містить вчетверо більше вітаміну А.

Однак комерційне використання результатів цього дослідження може стати можливим не раніше, ніж через 8 років випробувань, повідомляє UAUA.INFO

Джерело: http://sbio.info
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1889 | Додав: wiktor | Теги: Банани, ГМО, голод, африка | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar