Головна » 2010 » Ноябрь » 6 » На найближчі 50 років промисловий видобуток корисних копалин в Антарктиці заборонений
16:57
На найближчі 50 років промисловий видобуток корисних копалин в Антарктиці заборонений
Антарктида, видобуток корисних копалин, Академік Вернадський       На найближчі 50 років промисловий видобуток корисних копалин в Антарктиці заборонено. Про це розповів голова Держкомітету з інформатизації Володимир Семиноженко.
       «Давайте помріємо. Україна - одна з 28 країн, які мають право голосу та право вето на всі рішення по Антарктиді. Виходячи з цього, ми могли б претендувати на 1 / 30 частина всіх запасів Антарктики. Але насправді це дуже багато », - вважає Семиноженко.
       «Світова громадськість ставиться дуже обережно до реалізації цих заходів. На найближчі 40-50 років нафти і газу, як вважається, вистачить. І на найближчі 50 років є заборона на видобуток копалин на шельфі Антарктиди. Проте вже є дозвіл на дослідницьке буріння до озера прісної води крізь двокілометрову товщу льоду. Років через 30 ми будемо свідками конкурентних робіт у цьому регіоні », - пророкує академік. За його словами, щорічно на утримання станції «Академік Вернадський», української експедиції і наукові дослідження щороку виділяється 18-19 мільйонів гривень. Крім того, до витрат на дослідження Антарктиди Семиноженко відніс кошти на фундаментальні та прикладні дослідження через Національну академію наук, Академії медичних наук і Держкомітет з науки та інформатизації.

Джерело: http://www.geonews.com.ua
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2766 | Додав: wiktor | Теги: Антарктида, Академік Вернадський, видобуток корисних копалин | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar