-->Головна » 2010 » Декабрь » 20

Складена найточніша карта Місяця

www.lenta.ru
NASA, карта, складання, Місяць, супутник Землі     Астрономи отримали найточнішу на сьогоднішній день карту Місяця. Вона складена на підставі даних, переданих орбітальним зондом (Lunar Reconnaissance Orbiter) LRO. Детальніше карта описана в прес-релізі Космічного центру Годдарда при NASA.

Для складання карти був задіяний прилад під назвою LOLA (Lunar Orbiter Laser Alti ... Читати далі»

20.12.2010

Супутник стежить за дятлами

www.vokrugsveta.ru
супутник, стеження, місця гніздування, дятел     Американські вчені пропонують шукати місця гніздування дятлів за допомогою супутникового устаткування, повідомляє BBC News.

Орнітологи з університету Айдахо протягом декількох років вивчали лісу на півночі штату за допомогою лазерних альтиметрів (покажчиків висоти польоту), встановлених на літальних апаратах і на ... Читати далі»

20.12.2010

Хаос в аеропортах

www.vokrugsveta.ru
аеропорт, Європа, негода, снігопад, Хітроу     Снігопади в Європі паралізували рух повітряного транспорту, повідомляє агентство Reuters. Лондонський Хітроу (Heathrow), найзавантаженіший міжнародний аеропорт у світі, був закритий протягом майже всієї суботи, 18 грудня. У неділю з Хітроу вилетіли кілька лайнерів, але прибувають літаки аеропорт як і раніше не брав. З ... Читати далі»

20.12.2010

Повне місячне затемнення

www.vokrugsveta.ru
Місяць, затемнення Сонця, розташування, кут зору      У вівторок вранці відбудеться повне місячне затемнення, причому цього разу місячне затемнення співпаде із зимовим сонцестоянням, яке також буде завтра, повідомляє Daily Telegraph. В останній раз небесні світила займали таке становище майже 500 років тому.

Коли Сонце, Земля та Місяць вишиковуються в один ряд, н ... Читати далі»

20.12.2010

Людина споживає 25% всієї органіки, що продукується рослинами протягом року

www.priroda.su
NASA, споживання ресурсів, органіка, рослинний світ      За даними NASA між 1995 і 2005 роком людство досягло нового рівня своєї споживчої активності. Цей рівень полягає в тому, що 20-25% всієї органіки, що виробляється рослинністю Землі протягом року, використовується в процесі господарської діяльності людини.

Споживання людством рослинної органіки продовжує ... Читати далі»

20.12.2010