-->Головна » 2011 » Январь » 12

Синоптики: заходу України загрожує підтоплення, сходу - сильні морози

Синоптики: заходу України загрожує підтоплення, сходу - сильні морози

      Синоптики попереджають про продовження ускладнення погодних умов у західних регіонах України. У Карпатах зберігається лавинна небезпека.

Про це сьогодні, 11 січня, повідомили в управлінні прогнозування Міністерства надзвичайних ситуацій України. 11-13 січня через відлигу у високогір'ї Карпат зберігається лавинна небезпека.

11-13 січня на річці Стохід біля смт Любешів (Волинська обл.) Можливий підйом рівня води з добовою інтенсивністю 1-3 см з подальшим підтопленням заплави. При ць ... Читати далі»

12.01.2011

Новий рік і Різдво в Криму зустріли 46 тис. туристів

Новий рік і Різдво в Криму зустріли 46 тис. туристів

      На новорічні та різдвяні свята до Криму прибуло 46,6 тис. відпочиваючих, що на 44,7% більше, ніж роком раніше. Про це повідомив міністр курортів і туризму Криму Олександр Лієв.

Як повідомляє прес-служба Міністерства курортів і туризму Криму, за період з 27 грудня 2010 по 7 січня 2011 року на півострові перебували 32,7 тис. неорганізованих відпочиваючих. Організовано в санаторно-курортних установах і туристичних підприємствах автономії відпочили 13,9 тис. осіб.

Серед чинників, що дозво ... Читати далі»

12.01.2011

Попит на газ у Європі зросте на 1,2%

Попит на газ у Європі зросте на 1,2%

     Попит на газ в Європі може вирости на 1,2% цього року завдяки введенню в експлуатацію нових електростанцій, що працюють на газі, загальною потужністю 11 ГВт, прогнозують аналітики Sanford C. Bernstein & Co, передає "Інтерфакс-Україна".

За оцінками Bernstein, споживання газу в країнах Європи збільшиться в 2011 році на 6 млрд кубічних метрів. При цьому загальне споживання електроенергії може підвищитися на 3% на тлі відновлення виробництва і економіки в цілому після найгіршої рецесії з часів ... Читати далі»

12.01.2011

Буйна вода

Буйна вода

  Через танення снігів річки в багатьох районах Німеччини вийшли з берегів і затопили кілька міст. На заході води Рейну залили Бонн і Кельн, повідомляє BBC News.

У річці Мозель рівень води досяг критичної позначки, вона затопила близько 30 населених пунктів, але центром уваги є місто Кобленц, де ця річка впадає в Рейн, утворюючи так званий Німецький Кут. Деякі райони Кобленца в низовинах вже знаходяться під водою. До вечора понеділка рівень води там досяг 7,7 м, при тому, що нормою вважається показник в 2,4 м.

... Читати далі»

12.01.2011

Виникненню життя на Землі заважала сірка

Виникненню життя на Землі заважала сірка

     Життя могло б з'явитися раніше, якби на зорі існування Землі виверження вулканів не наситили первинний океан сіркою. Таке припущення дозволяють зробити результати дослідження вчених з університету Каліфорнії в Ріверсайді, США, повідомлення яких було розміщено на сайті EurekAlert. Докладна стаття на цю тему вийде в лютневому номері журналу Geology.

Біохіміки Тімоті Лайонз та Клінт Скотт вивчали включення до піриту - мінералу також відомому як «золото дурнів» - чий вік оцінюється в 2,6 млр ... Читати далі»

12.01.2011

Земні океани створені протопланетами

Земні океани створені протопланетами

     Питання про те, звідки на Землі з'явилася вода, коли і яким чином на планеті сформувалися океани, давно займає планетологів.

Останнім часом стає немодною основна гіпотеза, згідно з якою воду принесли комети, але залишається стійке переконання, що океани на Землі виникли далеко не відразу. Це переконання не поділяє Лінді Елкінса-Тентон (Lindy Elkins-Tanton), професор Массачузетского технологічного інституту. Вона стверджує, що вода на Землю потрапила в ті часи, коли та ще не була планетою, і принесли ... Читати далі»

12.01.2011

Біля берегів Вануату стався землетрус cилою 6,9 бала

Біля берегів Вануату стався землетрус cилою 6,9 бала

   Землетрус магнітудою 6,9 стався в неділю біля узбережжя Вануату в південній частині Тихого океану, повідомляє сайт Геологічної служби США.

Підземний поштовх був зафіксований в 10.03 за UTC (універсального координованого часу, 13.03 мск). За даними сейсмологів, епіцентр землетрусу знаходився в 110 кілометрах на захід від міста Ісангел. Осередок землетрусу залягав на глибині 31 кілометр.

Тихоокеанський центр попереджень цунамі в Майамі не повідомляє про загрозу виникнення цунамі через даного землетрусу.< ... Читати далі»

12.01.2011