Головна » 2011 » Январь » 12 » Буйна вода
09:09
Буйна вода
  Через танення снігів річки в багатьох районах Німеччини вийшли з берегів і затопили кілька міст. На заході води Рейну залили Бонн і Кельн, повідомляє BBC News.

У річці Мозель рівень води досяг критичної позначки, вона затопила близько 30 населених пунктів, але центром уваги є місто Кобленц, де ця річка впадає в Рейн, утворюючи так званий Німецький Кут. Деякі райони Кобленца в низовинах вже знаходяться під водою. До вечора понеділка рівень води там досяг 7,7 м, при тому, що нормою вважається показник в 2,4 м.

У Тюрінгії з берегів вийшла річка Унструт, там пожежники ведуть пошуки чоловіка, чий автомобіль був знайдений затопленим. А на півдні країни на берег річки ЕНЦ винесло тіло потонулого каякера.

У Кельні, за прогнозами, рівень річки не повинен піднятися до пікового значення до вівторка, однак два райони там вже постраждали від води. На видовженому відрізку Рейну, від південної частини Кельна до Бінгені, призупинено комерційне судноплавство.

На сході країни рівень води в Одері почав потроху знижуватися, але влада все ще стурбовані розливом приток Ельби.

Експерти звинувачують у піднесенні рівня річок до рекордного рівня сильні снігопади, що обрушилися на Німеччину в грудні минулого року, а також різке зростання атмосферних температур, що викликав швидке танення снігів.

Від сильних повеней зараз страждає і Австралія. Офіційно кількість жертв стихії склала на сьогоднішній день 8 чоловік, як мінімум, двоє з них - це діти. Ще 72 жителя штату Квінсленд вважаються зниклими без вести, ведуться їх пошуки, повідомляє BBC News. У загальній складності від потопів в тій чи іншій мірі постраждали близько 200 тис. людей по всьому Квінсленду. За попередніми підрахунками, сума, необхідна на відновлення будівель та інфраструктури штату, і розмір економічних збитків у загальній складності вже складають не менше A $ 5 млрд (£ 3 млрд).
Фото: www.vokrugsveta.ru
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1827 | Додав: wiktor | Теги: Німеччина, рейн, танення снігу, повінь, Мозель, річки | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar