Головна » 2011 » Январь » 12 » Попит на газ у Європі зросте на 1,2%
09:18
Попит на газ у Європі зросте на 1,2%
     Попит на газ в Європі може вирости на 1,2% цього року завдяки введенню в експлуатацію нових електростанцій, що працюють на газі, загальною потужністю 11 ГВт, прогнозують аналітики Sanford C. Bernstein & Co, передає "Інтерфакс-Україна".

За оцінками Bernstein, споживання газу в країнах Європи збільшиться в 2011 році на 6 млрд кубічних метрів. При цьому загальне споживання електроенергії може підвищитися на 3% на тлі відновлення виробництва і економіки в цілому після найгіршої рецесії з часів Другої світової війни, повідомляє Bloomberg.

За 12 місяців до 31 жовтня 2010 року попит на газ в Європі виріс на 8% в результаті запуску газових електростанцій в Австрії, Бельгії, Франції, Німеччини, Ірландії, Італії, Нідерландах, Іспанії і Великобританії.

Як стверджують аналітики Bernstein, зростання попиту сприятливо позначиться на результатах як виробників газу, включаючи ВАТ "Газпром" і BG Group, так і виробників газових турбін - Siemens AG і Alstom SA. Разом з тим експерти не очікують зростання спотових цін на газ в порівнянні з рівнем 2010 року.
Фото: chaspik.spb.ru
Джерело: http://www.geograf.com.ua
Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1985 | Додав: wiktor | Теги: рейн, Німеччина, танення снігу, повінь, Мозель, річки | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar