-->Головна » 2011 » Январь » 24

Війни та епідемії ніщо в порівнянні з вирубкою лісу

     Монгольські завоювання (1200-1380) і підкорення Америки європейцями (1519-1700) надали такий же вплив на глобальний вуглецевий цикл, як і сучасний попит на паливо. А ось «Чорна смерть» (1347-1400) і падіння китайської династії Мін (1600-1650) виявилися занадто короткими подіями, щоб світова вуглецевий бюджет їх помітив.

«Поширене переконання в тому, що вплив людини на кліма ... Читати далі»

24.01.2011

З Балтійського моря може зникнути риба

  Брак кисню на дні Балтійського моря збільшився і практично досяг можливого максимуму, заявили фахівці Шведського гідрометеорологічного інституту.

". Це найбільші показники Порушено глибинні області, де може виникнути нестача кисню", - зазначив океанограф Ларс Андерссон.
... Читати далі»

24.01.2011

Китайські картографи перенесли в Англію частину Польщі та Росії

У Китаї запустили картографічний інтернет-сервіс Map World, який допоможе китайським користувачам орієнтуватися у всьому світі, однак картографи допустили ряд помилок в географії Великої Британії.

Як відзначає в блозі на сайті The Guardian журналіст Джайлз Тремлетт, маршрут з північного Уельсу в Честер проходить через поселення Башмаково. Також неподалік від британсь ... Читати далі»

24.01.2011

Через 10 мільйонів років Африка може розколотися на дві частини

  Вчені вважають, що Африканський континент у найближчі десять мільйонів років (незначний з точки зору геології період) може розколотися на дві частини.

Як повідомляє видання SPIEGEL ONLINE, останнім часом вчені стають свідками зростаючої активності: земля здригається і починає розколюватися, вулкани неспокійні, а море наступає. Першу тріщину вже починают ... Читати далі»

24.01.2011

Микола Азаров вимагає змінити керівництво компанії "Укрнафта"

   Прем’єр-міністр України Микола Азаров вимагає від міністра палива та енергетики Юрія Бойка змінити керівництво компанії «Укрнафта». Про це глава уряду заявив 19 січня, розпочинаючи засідання Кабінету Міністрів.

Микола Азаров зазначив, що у 2010 році зменшився видобуток нафти і газу, незадовільні показники виробництва коксу та продуктів нафтопереробки. «Як би не було занехаяне нафтогазове господарство за минулі роки, такий провал в га ... Читати далі»

23.01.2011

Кабмін дозволив "Чорноморнафтогазу" спільно з "Лукойл" видобувати нафти і газу на чорноморському шельфі

  Кабінет міністрів України дозволив "Чорноморнафтогазу" спільно з "НК" Лукойл " розвідку і видобуток нафти і природного газу на шельфі Чорного моря. Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.

Відповідне рішення закріплене урядовим розпорядженням від 20 грудня 2010 № 2361. Як уточнюється в документі, об'єктом спільної діяльності є розробка Одеського, Безіменного і Суботинського родовищ. При цьому частка "Чорноморнафтогазу" пр ... Читати далі»

23.01.2011

На Землі закінчується газ

   На Землі залишилося близько 920 трлн кубометрів природного газу, повідомляє НТВ з посиланням на інтерв'ю провідного експерта по газу Міжнародного енергетичного агентства Ан-Софі Корбі для BBC News. За умови, що нинішні обсяги споживання газу в усьому світі залишаться незмінними, цих запасів повинно вистачити на 300 років. Проте цей розрахунок враховує запаси газу, які видобуваються з глинистого і углистого сланцю, а успішна технологія видоб ... Читати далі»

23.01.2011

Розпочалися громадські обговорення Національного плану дій з охорони навколишнього природного середовища України

   У січні-лютому відбудуться круглі столи з обговорення проекту Національного плану дій з охорони навколишнього природного середовища України на період 2011-2015 року. Охочі запрошуються до підготовки та подання коментарів та пропозицій до документа.

Організатори : Регіональні координатори проекту «Проведення діалогів громадськості та влади з нагальних питань реформи екологічної політики України в рамках співпраці Україна – ЄС» ... Читати далі»

23.01.2011