Головна » 2011 » Январь » 24 » Китайські картографи перенесли в Англію частину Польщі та Росії
00:02
Китайські картографи перенесли в Англію частину Польщі та Росії
У Китаї запустили картографічний інтернет-сервіс Map World, який допоможе китайським користувачам орієнтуватися у всьому світі, однак картографи допустили ряд помилок в географії Великої Британії.

Як відзначає в блозі на сайті The Guardian журналіст Джайлз Тремлетт, маршрут з північного Уельсу в Честер проходить через поселення Башмаково. Також неподалік від британського Уотфорда опинилося польське місто Остров-Великопольський, а шлях з Дарлінгтона до Міддлсборо пролягає через таємничі Чишми.

За допомогою пошукової системи Google автору вдалося з'ясувати, що Чишми - це містечко з красивою церквою в православному стилі в республіці Башкирія, а Башмаково - станція на залізничній магістралі 480 кілометрів на південний схід від Москви. Також на карту Англії перемістилися російські населені пункти Альменево і Мар'янівка.

Крім того, Джайлз Тремлетт відзначає, що Map World містить 11 млн помилок, і закликає користувачів продовжувати їх шукати.

Нагадаємо раніше повідомлялося, що між Нікарагуа і Коста-Рікою мало не розгорівся міжнаціональний конфлікт через помилку в картографічному сервісі Google Maps, на сервісі неправильно відобразили ділянку державного кордону між країнами. 
Фото: lonelyplanet.com
Джерело: http://ua.korrespondent.net
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1588 | Додав: wiktor | Теги: Росія, Map World, Китай, Вилика Британія, Помилка, картографія | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar